kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kadın bazen uzun süre hamile kalamayabilir!

CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR. CEM KEÇE
13.03.2008
İki adet arasındaki 14'üncü gün yumurtlama dönemidir. Bu dönem, hamile kalma şansının en yüksek olduğu zamandır. Ancak bazen aylarca gebelik olmayabilir..
Köşenizde "Hamilelik için altı ay gereklidir" diye yazmışsınız. Neden ve neye göre altı ay sınırlaması koydunuz? Bunu etkileyen bir durum mu var? Çevremde evliliğinin bir ya da ikinci ayında hamile kalan insanlar var. N.B./İstanbul

Yeni evli ve hemen çocuk isteyen çiftlere, ilk altı ay düzenli cinsel birliktelikten sonra hamilelik olmaması durumunda; bazı testler öneriyoruz. Çünkü hamile kalmak bazen çok kolay olabildiği gibi bazen de hiçbir engel durum olmadığı halde aylarca oluşmayabilir.

14'üncü gün şans yüksek
Ayrıca adetin başladığı günü birinci gün, adet süresini dört gün ve 28 günde bir adet gördüğünüzü kabul edersek; 14'üncü günde yumurtlamanız gerekir. İşte bu dönem en fazla hamile kalma şansınızın olduğu zamandır. Sperm ile yumurta hücresinin kadın vücudu içinde yaşama potansiyeli göz önüne alındığında; 11'inci ve 22'nci günler arasında; gün aşırı cinsel ilişki ile hamile kalma şansınız yüksektir. Ancak kadınların yumurtlama zamanları, pek çok etkene bağlı olarak değişebileceği için, her şeye rağmen altıncı ayın sonunda hâlâ hamile kalmazsanız bir uzmana başvurun.