kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günahkârlar'ın yıldızı Richard Gere

Haftanın diğer filmleri

Hazırlayan: Kaya GENÇ
* Günahkârlar'ın yönetmeni Wai-keung Lau, 48 yaşında, Hong Konglu bir sanatçı. Başrolünde Lee-Horn Wang'ın oynadığı Kuen sun (İntikam Yumruğu), Kuet chin chi gam ji din (Düello) gibi filmlerin yönetmeni olan Wang, Günahkarlar'la Hollywood'a geçiş yapmış oluyor.

* Hong Kong'un önce Çinlilerin (İsa'dan önce 221'den itibaren), sonra Japonların (1940'lar boyunca), sonra İngilizlerin (1950'lerden 1997'e) ve sonra yine Çinlilerin egemenliği altında olduğunu ve Hong Kong'un kişi başına düşen milli gelir sıralamasında dünyada 14. olduğunu biliyor muydunuz?

* Çinliler Hong Kong'u yönetse de, bilindiği gibi Tibet'i yönetmek konusunda oldukça sıkıntılılar. Günahkarlar'ın başrol oyuncusu Richard Gere de bu durumun farkında. 59 yaşındaki oyuncu, Tibet kültürünü korumayı amaçlayan ve kâr gütmeyen bir kuruluş olan Tibet Evi'nin kurucularından. Gere'in ayrıca Gere Foundation isimli bir yardım kuruluşu da bulunuyor.

* Cengiz Han, Kazakistan'ın 2008 yılında en iyi yabancı film dalındaki Oscar adayıydı. Daha önce Borat filminde Kazak gazeteci Borat Sagdiyev aracılığıyla kültürüne bir parça aşina olduğumuz Kazakistan'dan gelen bu filmden sonra, Lev Tolstoy'un Kazaklar kitabını okumakta da fayda var. Bu arada, Borat'ta anlatıldığı gibi Kazak erkeklerinin kız kardeşleriyle sevişmeleri, Pamela Anderson'ın peşinden Amerika'ya gitmeleri adetten değil.
Haberin fotoğrafları