kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Chelsea eşleşmesinin yankıları

Yeni Haber
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Neşet Yalçın, Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde rakipleri olan İngiltere'nin FC Chelsea takımıyla tur şanslarının eşit olduğunu söyledi.

Kuru çekimi için İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan Yalçın, FB TV'ye yaptığı değerlendirmede, bundan sonra kolay takımın olmadığını belirterek, ''Daha stresli tarafın Chelsea olacağını düşünüyorum. Onların kaybedeceği daha çok şey var. Elenmek dünyanın sonu değil. Tur için şansımız eşit diye düşünüyorum'' dedi.

Neşet Yalçın, FC Chelsea'nin İngiliz futbolunun etkili oynayan takımlarından biri olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

''Kadrosunda çok yıldız oyuncu bulunduruyor. İlk maçı evimizde oynayacak olmamız avantaj. Fenerbahçe gol yollarında sıkıntı yaşamıyor. Inter, PSV Eindhoven, Sevilla ve diğer grup maçlarında hiçbir zaman gol sıkıntısı çekmedik. İstanbul'da goller bulabileceğimizi düşünüyorum. İyi bir skor elde edip, ikinci maçı bekleyeceğiz. Fenerbahçe için artık önemli olan bu platformda sürekli yer almaktır. Bu uzun bir planlama süreci gerektiriyor. Ekonomik olarak kulübün diğer kulüplerin seviyelere gelip, rekabete açık olması lazım. Kurumsallaşma adına önemli adımlar atılıyor. Her sene önemli yıldızlar almak gerekiyor. Bunun yolu ekonomidir. Önümüzdeki sezon adımlarımızı daha sağlam atacağız.''

HAYALİMİZ 21 MAYIS'TA FİNAL

Asbaşkan Yalçın, hayallerinin 21 Mayıs'ta final oynamak ve kupayı alıp İstanbul'a getirmek olduğunu dile getirdi.

Rakipleri FC Chelsea'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmadığını düşündüğünü vurgulayan Neşet Yalçın, ''İnişli çıkışlı maçlar oynuyorlar. Bu sezon son 8 maçta gol yememiş olmaları, Şampiyonlar Ligi'nde en az gol yiyen takım olmaları maçı ilginç kılacak'' dedi.

Yalçın, bu tip takımlarla oynamaya alışmak gerektiğini ifade ederek, ''Vizyonumuzu genişletip, hedefi her sene yarı final, final diye koyuyorsak, bu maçlara alışmamız lazım. Her sene herkes birbiriyle eşleşiyor. Dünya kulübü olacaksak bu kulüplerle karşılaşacağız. Fenerbahçe olarak koyduğumuz hedefler var. Bu hedeflerin başında Şampiyonlar Ligi'nde en azından çeyrek final hayali vardı. Bunu gerçekleştirdik. Bu hedeflere vardık diye işimiz bitmiyor. Yol uzun. Hayalimiz 21 Mayıs'ta Moskova'da olmak, o kupayı alıp İstanbul'a getirmek'' şeklinde konuştu.

USLU: FİNALE GİDEBİLİRİZ

Sarı-lacivertli kulübün bir diğer asbaşkanı Mahmut Uslu ise Sevilla'nın kendilerine rakip olduğu dönemde bu takımın önemli olduğunu kendilerinin söylediğini hatırlatarak, ''Bunları elersek final oynayacağımızı söylemiştim. Ben inanıyorum. Buraya geldikten sonra Chelsea olmuş, başka takım olmuş bizim için bir şey değiştirmiyor. Bütün Türkiye buna inanıyor. Buralara gelmek de kolay değil. Diğer taraftan da Manchester United geliyor. Böyle gidersek final oynayabiliriz'' dedi.

Uslu, önceki turda gol yemeyen Sevilla'ya goller attıklarını hatırlatarak, ''Orada 2 gol yedik, ama goller attık. Gollü bir galibiyetle Chelsea'ye karşı şansımız daha da artacak'' diye konuştu.

ALİ ŞEN

Fenerbahçe Kulübü'nün eski başkanlarından olan ve önceki açıklamalarında çeyrek finalde Chelsea'yi isteyen Ali Şen de ''Chelsea'nin çıkmasından mutluyum. Chelsea büyük isim. Büyük isme karşı bizim futbolcularımız daha iyi oynuyorlar. Arsenal-Liverpool eşleşmesinden Arsenal çıkar. Biz onları yener Moskova'ya gideriz'' dedi.

KENYON: FENERBAHÇE'YE BÜYÜK SAYGIMIZ VAR

Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde eşleştiği İngiltere'nin FC Chelsea takımının yöneticisi Peter Kenyon, Fenerbahçe'ye saygı duyduklarını söyledi.

Kenyon, FB TV'ye yaptığı açıklamada, İstanbul'a gelmekten çok mutlu olacaklarını belirterek, ''Fenerbahçe'ye büyük saygımız var. Çok iyi bir taraftara sahipsiniz. Özellikle iç saha maçlarında çok özel bir atmosfer oluyor. Zico yönetiminde, Fenerbahçe mükemmel işler yapıyor'' dedi.Peter Kenyon, İngiltere'deki rövanş maçını 3 bin 500 Fenerbahçe taraftarının statta izleyebileceğini kaydetti.

Liverpool'un yöneticisi Rick Terry ise, Fenerbahçe'nin çeyrek finale çıkmasının sürpriz olmadığını, sarı-lacivertlilerin çok iyi bir takım olduğunu ifade etti.

''İLK MAÇTA SEYİRCİMİZİN BÜYÜK DESTEĞİYLE BAŞARILI OLABİLİRİZ''

Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı İdari Menajeri Volkan Ballı, Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde eşleştikleri FC Chelsea'nin dünyanın en iyi takımlarından biri olduğunu belirterek, ''Ancak teknik direktörlerinin ayrılmasıyla son zamanlarda bir takım sıkıntıları var'' dedi.

Ballı, Samandıra Tesisleri'nde FB TV'ye yaptığı açıklamada, FC Chelsea'nin son 3-4 yılda büyük bir aşama kaydettiğini ifade ederek, ''Teknik direktörleri Jose Mourinho'nun ayrılmasıyla son zamanlarda bir takım sıkıntılar var ama bu bir şeyi değiştirmez. Bizi çok zor maçlar bekliyor. Üst tura çıkmak için elimizden geleni yapacağız. Bu gücümüz var'' diye konuştu.

Volkan Ballı, ilk maçın Kadıköy'de olmasıyla ilgili olarak da, ''İlk maçta seyircimizin büyük desteğiyle başarılı olabiliriz. Buraya kadar gelmek de güzel. İki maç daha oynayacağız. Daha fazlasını oynamak için de elimizden geleni yapacağız. Eski oyuncumuz Anelka da bize karşı oynayacak, ona başarılar diliyoruz ama onun takımının kazanmasını istemiyoruz'' şeklinde konuştu.

ÖZEN: İNGİLİZ KİMLİĞİ TAŞIMIYORLAR

Antrenör Önder Özen ise, kurada yer alan 4 İngiliz takımında da İngiliz oyun karakteri bulunmadığına ve oyuncu kadrolarında da İngilizler'in azınlıkta olduğuna dikkati çekerek, ''Keşke biraz daha İngiliz kimlikli bir takım olsaydı'' dedi.

Arsenal'da ilk 11'de neredeyse hiç İngiliz futbolcunun yer almadığını vurgulayan Özen, şunları söyledi:

''Chelsea'de ise iki İngiliz oynuyor. Hem oyuncu kadrosu, hem de sahaya koydukları oyun anlayışı İngiliz kimliği taşımıyor. İngiltere'de İngiliz futbolu oynamayan 4 takım var ve onlar kupada devam ediyor. İngiliz kimlikli takımlar Avrupa kupalarında ve İngiltere Milli Takımı da üst düzey turnuvalarda başarılı olamıyor. Chelsea son 4 yıldır İngiltere Ligi'nde devamlı şampiyonluk yarışının içinde oldu. 2-3 kupayla sezonu kapattıkları da oldu ama son 4-5 ayda oyun standartlarında küçük bir dalgalanma oldu ve teknik adamın görevden ayrılmasıyla sonuçlandı. Şu anda İngiltere'de 3. sıradalar, umarım İngiltere ligindeki hem pozisyonlarını korusunlar hem de yarışın içinde biraz daha olsunlar. Bu bizim için avantaj olabilir.''

TURU GEÇME ŞANSIMIZ YÜZDE 50

Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde İngiltere'nin FC Chelsea takımıyla eşleşen Fenerbahçe'de futbolcular kurayı değerlendirdi.

Samandıra Tesisleri'nde FB TV'ye açıklama yapan futbolculardan Uğur Boral, kura çekimi öncesi 4 İngiliz takımından FC Chelsea'nin çıkmasını istediğini belirterek, ''Rakibimiz inanılmaz oyunculara sahipler, ama takım olarak baktığımızda diğer İngiliz ekipleri daha bir takım. O yüzden Chelsea içimden geçiyordu. Kimseden korkumuz yok. Çıkıp Fenerbahçe gibi oynayacağız. İlk maçın bizim sahada olması bizim için avantaj'' dedi.

Turu geçeceklerine inandığını kaydeden Uğur, şunları söyledi:''Turu geçme şansımız yüzde 50. Türk halkının desteğini arkamıza alıp,aslanlar gibi mücadele edeceğiz. Onların bireysel yeteneklerine dikkat etmeliyiz. Takım halinde iyi defans yaparsak çok fazla korkmamıza gerek yok. Biz aynı şekilde çıkıp oynayacağız. Hepimize çok iş düşüyor. Dönülmez bir yola çıktık. Bu yola inandıysak eğer, çıkıp varımızı yoğumuzu o yol uğruna vereceğiz ve inşallah turu geçen taraf biz olacağız.''

VOLKAN DEMİREL

Kaleci Volkan Demirel ise rakibin kim olduğunun önemli olmadığını belirterek, ''Önemli olan bizim ne yapacağımızdır. Sahaya konsantre olarak çıkar, o maçı istersek, istediğimizi alabilecek bir takım olduk. Sahaya çıkıp turu geçmek için elimizden geleni yapacağız'' dedi.

Kendi sahalarında yapacakları ilk maçta avantajlı bir skor almaları gerektiğini vurgulayan Volkan, ''İlk maçı kendi sahamızda oynamak avantaj. Gol yemeden bir galibiyet alırsak orada turu geçeriz. İleri uç adamları çok etkili, onlarla mücadele etmek zor olacak ama bizim de çok iyi futbolcularımız var. Kaliteli bir takımız. Şanslar eşit. Onların kalecisi Cech dünya çapında bir kaleci. Onunla karşılaşacağım için sabırsızlanıyorum'' diye konuştu.

İlhan Parlak ise Sevilla maçında tribünde olmasına rağmen hayatında yaşamadığımı bir heyecan yaşadığını ifade ederek, ''Dünya yıldızlarının olduğu Chelsea çıktı. Sevilla'da yaşadığımız mutluluğu İngiltere'de de yaşayacağımıza inanıyorum. İleri uçta Drogba, Anelka ve Shevchenko gibi dünya yıldızları var, ama şu anda iyi bir döneminde değiller. İnşallah Avrupa'da sergilediğimiz futbolu Chelsea maçında da sergilersek turu geçeceğimize inanıyorum'' değerlendirmesini yaptı.

AA
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Sivas 26 17 4 5 39 20 55
2 Beşiktaş 25 17 4 4 39 24 55
3 Galatasaray 25 16 6 3 48 19 54
Tümünü göster...
4 Fenerbahçe 25 16 6 3 52 26 54
5 Kayseri 25 12 9 4 39 21 45
6 Trabzon 25 10 5 10 35 31 35
7 Denizli 25 9 6 10 31 31 33
8 G.B. Oftaş 25 7 9 9 26 27 30
9 İ.B.B. Spor 25 7 8 10 35 33 29
10 Ankaragücü 25 7 8 10 25 34 29
11 G.Birliği 25 7 7 11 35 35 28
12 Bursa 25 6 10 9 26 29 28
13 Gaziantep 25 7 7 11 28 38 28
14 Konya 25 8 4 13 27 49 28
15 Ankaraspor 25 5 9 11 24 31 24
16 Ç.Rize 25 6 6 13 25 47 24
17 V.Manisa 26 5 8 13 35 49 23
18 Kasımpaşa 25 4 4 17 18 43 16
20:00
V.Manisaspor - Sivasspor
Turkcell Süper Lig
Haftanın Maçları
26. Hafta
 V.Manisa 1  
  Sivas 1  
 Kayseri -  
  G.Birliği -  
 Bursa -  
  Ç.Rize -  
 Ankaraspor -  
  Galatasaray -  
 Kasımpaşa -  
  İ.B.B. Spor -  
 Denizli -  
  Gaziantep -  
 Ankaragücü -  
  G.B. Oftaş -  
 Konya -  
  Fenerbahçe -  
 Beşiktaş -  
  Trabzon -  
Haftanın Maçları
27. Hafta
 Ç.Rize Ankaragücü  
 Gaziantep Bursa  
 İ.B.B. Spor Beşiktaş  
 Galatasaray Denizli  
 G.Birliği Ankaraspor  
 G.B. Oftaş V.Manisa  
 Fenerbahçe Kasımpaşa  
 Sivas Konya  
 Trabzon Kayseri