kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bugün yapılacak seçimde 44 milyon seçmen sandık başına gidecek. 4 bin 500 aday Meclis'teki 290 sandalye için yarışacak. Oy verme işlemi 10 saat sürecek.

Muhalifler vatana ihanetle yargılanıyor

İran'da bugün Meclis seçimleri için halk sandık başında. Ancak kriz büyük. Reform yanlıları seçime sokulmadı. İstihbarat da yönetimi eleştirenleri 'hainlikle' yargılıyor..
İranlılar bugün yeni Meclis üyelerini seçmek için sandık başına gidiyor. Seçim öncesi muhalif adaylar diskalifiye edildiği için mollaların desteklediği radikaller ve ılımlı muhafazakârlar yarışacak. Seçime sokulmayan muhaliflere karşı "harekât" düzenleyen İran İstihbarat Başkanı Golam H. M. Ejeie, "rejimi eleştirmekten çekinmeyenlerin tutuklanacağını ve vatana ihanet suçuyla yargılanacağını" açıkladı.

HATEMİ DE SUÇLANABİLİR
Ejeie, rejimi eleştiren muhaliflerin sözcüsü Nureddin Pir Muazen'in bu şekilde yargılanacak ilk isim olacağını söyledi. Ejeie, "Nükleer çalışmalar, rejim baştan aşağı eleştiriliyor. Buna ve onun gibi düşünüp konuşanlara asla izin veremeyiz" dedi. İstihbarat şefi eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi'nin de aynı suçlamayla karşılaşabileceğini söyledi. İngiliz Times gazetesi, "İran seçimler öncesi susturamadıklarını şimdi de vatana ihanet suçlamasıyla susturmaya çalışıyor" yorumu yaptı.