kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bambu ağacından laptop

05.03.2008
Tayvanlı teknoloji devi Asus, bambu ağacından çevre duyarlı dizüstü bilgisayar üretti.

Almanya'nın Hanover kentinde düzenlenen CEBIT bilişim fuarında bu yıl çevreye duyarlı ürünler ön planda. The Guardian gazetesinin haberine göre, bambudan yapılan dizüstü bilgisayarlar, fuarın en ilgi çekici ürünleri arasında yer alıyor.

Bilgisayarların güzel kokular ya da huzur sağlayıcı özelliklerle satıldığına pek şahit olmayan teknoloji meraklıları, çoğu parçası bambu kaplamalı laptopları gördüğünde şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Asus yetkilileri, ürünün hem estetik açıdan güzel göründüğünü, hem de çevreye duyarlı olduğunu belirtiyor.

'Eco Book' adı verilen bilgisayar hakkında bilgi veren Asus yetkilisi Jellent Sun, "Bambu uzun süre kullanılabilen bir ham madde. Bundan sonra ürünlerimizde metal ve plastikle birlikte bambuyu da kullanmaya karar verdik. Seri üretime Haziran'da geçeceğiz" dedi.

9 Mart'a kadar sürecek fuarda 77 ülkeden 6 bine yakın katılımcı, son teknoloji ürünlerini sergileyecek. Türkiye'den Vestel'in televizyonlarıyla bulunduğu fuarda, Samsung, Nokia, Siemens gibi firmalar, son teknoloji cep telefonu, bilgisayar, televizyon, tıp elektroniği ürünlerini sergiliyor.

CİHAN