kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Avrupa'nın "en sıkıcı kenti" Brüksel

Yeni Haber
Brüksel, "Avrupa'nın "en sıkıcı kenti" ilan edildi. Hem "en pahalı", hem de "en pis" kent olarak seçilen Londra, "en iyi gece hayatı" konusunda ise, Paris'i geride bıraktı.

Dünyanın en büyük seyahat veri sitesi olarak tanınan Trip Advisor, bin 400 kişinin uluslararası yolcu katılımıyla gerçekleştirdiği ankette Brüksel, "Avrupa'nın en sıkıcı kenti" seçildi. Brüksel'den sonra Zürih ve Varşova geliyor.

"EN PAHALI" LONDRA

İngiltere'nin başkenti Londra da, "Avrupa'nın en pahalı kenti" ilan edildi. "En pahalı kentler" sıralamasında Londra'yı Paris ve Roma izledi.

Avrupa'nın "en hesaplı" üç kentinin ise, Prag, Budapest ve Lizbon olarak sıralandı.

Londra ayrıca, "en iyi gece hayatı" kategorisinde de birinci oldu. Böylece, Londra, "gece hayatı" ile ünlü Paris ve Amsterdam'ın önüne geçti.

"EN ROMANTİK" PARİS

EU Observer tarafından yansıtılan anket sonuçlarına göre, "cuisine" konusunda ise, Paris, birinci geldi. İki İtalyan kenti Roma ikinci ve Florans ise üçüncü sırada yer aldı.

Bu arada, Paris'in, hala "Avrupa'nın en romantik kenti" imajını koruduğu saptandı. "En romantik" üç kent arasına Roma ve Venedik de girdi.

"EN TEMİZ" ZÜRİH, "EN PİS" LONDRA

Öte yandan, "Avrupa'nın en temiz kentleri" sıralaması da pek sürpriz oluşturmadı. Zürih'in başı çektiği listede ikinciStokholm ve üçüncü Kohenhag oldu.

İngiltere'nin başkenti Londra, "Avrupa'nın en pis kenti" sıralamasında da birinciliği elde etti. Londra'yı Paris ve Roma izliyor.

"EN DOSTANE" DUBLİN

Trip Advisor anketine katılanlar, "en dostane ve yardımcı" kent halkı kategorisinde ise İrlanda'nın başkenti Dublin'i birinci seçti.

Bu arada, "klişe"lere uygun olarak Paris halkı, "Avrupa'nın en soğuk halkı" unvanını kazandı.

(ANKA)