kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Kalamış'ta yaşam keyfi!..

KARAOKEYLE 1991'de Tokyo'da tanıştım. Dünya Atletizm Şampiyonası için gitmişiz.. Kenan, Cüneyt Ağabey ben.. Cüneyt büyüğüm, Kenan küçüğüm.. İkisi gitti, ben arada kaldım..
Bir gece otele döndük, Japon TV'sinde günün özetini bekliyoruz, yarışları bir daha izlemek için. Ekranda bir program.. Manzaralar falan.. Müthiş bir müzik sesi geliyor fondan, enstrümantal. Altta da yazılar var. Nedense İngilizce.. Bir beyaz kısa çizgi var, yazının altında, hece hece dolaşıyor..
"Bu ne yahu" dedim.. Kenan daha önce izlemiş, merak etmiş, öğrenmiş. O müzik delisi ya.. "Karaoke diyorlar, Japonlar buna.. Şarkıyı çalıyorlar, sözleri altına yazıyorlar. O beyaz çizgi de sana hangi heceyi söylemen gerektiğini işaret ediyor. Yani onlar çalıyor, sen söylüyorsun.."
Meğer Tokyo gecelerinde çok popülermiş. Karaoke kulüpleri gençlerle dolup taşıyormuş.. Kara Japonca'da "Boş" anlamına bir sözcük. Oke de orkestraymış.. Yani orkestra var da boş. Boşluğu siz dolduracaksınız..
Ordan Amerika'ya geçti.. Avrupa'ya da tabii.. Ama bize varması bu yılları beklermiş..
Ertekin "Marinada karaoke gecesi yapıyorum gel" deyince şaşırdım. Ama gittik.. Gittik ki, manzara enfes.. Gençler doldurmuş, bizimkinin yerini.. Ama nasıl temiz, nasıl güzel gençler.. Nasıl birlikte eğleniyorlar coşkuyla, şarkıları bağıra çağıra söyleyerek..
Sanki ayrı masalar değil, bir doğum günü partisinde toplanmış arkadaş gibiler..
Kimsenin kimseye yan baktığı yok.. Herkes kendi havasında, bildiği, istediği gibi eğleniyor, isterlerse de hep birlikte söyleyip, tempo tutarak, dans ediyorlar.
Kenarda oturup izlemeye bayıldım bu gençleri..
Ertekin'e "Haftada bir Cuma yetmez.. Karaoke gecelerini arttır" dedim hatta..
Size de tavsiye ederim. Bir Cuma Marina'ya uğrayın ve katılın..
Öncesi için de tavsiyem var. Karaoke 23.00'te başlıyor. Siz Kalamış'a daha önce gidin.. Yemeğe.. Tam karşısında Chocolate var..
Nasıl şirin, nasıl sıcak bir mekân.. Ne sevimli bir servis..
Yemekler de enfes..
Biz pazı dolması ve mantıyla açılış yaptık ki, olmaz böyle şey.. Nerdeyse etleri iptal edip bu ikisinde kalacaktık. Tatlılar da alem..
Cuma geceleri boş oldukça bu programı tekrar edeceğim..
Kalamış'ta bir tatlı huzur kaldı mı bilmem ama bir tatlı keyif yaşanıyor ki sormayın gitsin!..