kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gökçek'e Botaş yanıtı

Yeni Haber
SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, SHP döneminde gazın yüzde 140 karla satıldığı yönündeki iddialarına yanıt verdi.

Karayalçın yaptığı yazılı açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, Belediye Başkanlığı zamanında, BOTAŞ'tan alınan doğalgazın maliyetine yalnızca çalışan personelin ve doğalgaz için alınan dış kredinin ödemelerinin yansıtıldığını söyledi. Karayalçın, o dönemde vatandaşlara gönderilen doğalgaz faturalarının arkasında uygulamanın dökümlerinin yer aldığını hatırlatarak, keyfi bir kar payı uygulamasının söz konusu olmadığını kaydetti.

Karayalçın şöyle dedi:

"Dikkat edilmesi gereken bir husus da bir yandan doğalgaz yatırımları yapılırken öte yandan dış kredilerin ve BOTAŞ'tan yapılan alımların düzenli ve sürekli olarak ödenmesidir. Sayın Melih Gökçek doğalgazda herhangi bir yatırım olmadığı halde hem, kendi ifadesiyle, doğalgazı yüzde 12,14 karla satmakta hem de hemşerilerimizden topladığı parayı 1996'dan bu yana BOTAŞ'a ödememektedir. Zaten Ankara'da mutlaka kamunun elinde bulunması gereken doğalgazın bugün satılıyor olmasının nedeni belediye yönetiminin 'becerisi'dir."

(ANKA)