kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bu hafta tam sekiz film gösterimde

29.02.2008
Charlie İş Başında
(Charlie Bartlett)
Tür:
Komedi
Yönetmen: Jon Poll
Oyuncular: Anton Yelchin, Robert Downey Jr, Hope Davis, Kat Dennings.
Zengin bir genç olan Charlie Bartlett, Gardner isimli bir müdür tarafından yönetilen yeni lisesinde hiç de mutlu değildir. Ortamın kurallarını anlamaya çalışırken Charlie'nin içtenliği arkadaşlarının onu bir tür psikiyatrist gibi görmelerini sağlar. Fakat okul arkadaşlarına verdiği öğütleri kendisinin yerine getirmediğini gören Charlie, kim olduğunu anlamak ve sevdiği kızı keşfetmek için bir yolculuğa çıkacaktır.

Benimle Evlenir Misin?
(27 Dresses)
Tür:
Romantik, komedi
Yönetmen: Anne Fletcher
Oyuncular: Katherine Heigl, James Marsden, Malin Akerman, Brian Kerwin.
Jane, tam 27 defa nedime olarak başkalarının düğünlerine katılmış, ama kendi aşk hayatında bir türlü mutluluğu bulamamıştır. Gizliden gizliye âşık olduğu adam olan Kevin'la kız kardeşinin evleneceğini öğrenince Jane, artık hayatında bir şeyleri değiştirmenin zamanının geldiğini anlar. Benimle Evlenir Misin?'de iyi bir romantik komedide olması gereken şey, yani pek çok sürpriz var.

Kalbini Dinle
(August Rush)
Tür:
Dram
Yönetmen: Kirsten Sheridan
Oyuncular: Freddie Highmore, Keri Russell, Jonathan Rhys Meyers, Terrence Howard.
Karizmatik ve genç bir İrlandalı gitaristle çellistin hikâyesini anlatan Kalbini Dinle, haftanın kuşkusuz en romantik filmi. New York'taki Washington Meydanı'nda büyüleyici bir gece geçiren çift, daha sonra birbirinden ayrılır, geriye ise o aşk gecesinde yaptıkları çocukları kalır. Çocuğun adı August Rush'tır ve yıllar sonra Rush da bir müzisyen olacaktır. Doğduğu an ayrıldığı anne ve babasını bulmak için August'un müzisyenlik yeteneklerini sergilemesi gerekmektedir. Film, müzikleriyle Oscar'a aday gösterildi.

Öldüren Sis
(The Mist)

Tür: Gerilim
Yönetmen: Frank Darabont
Oyuncular: Thomas Jane, Marcia Gay Harden, Laurie Holden, Andre Braugher.
Korkunç bir fırtınayla mahvolan Maine kasabasına sis yaklaşmaktadır. Bir süre sonra ortalıkta göz gözü görmez olur; kasabalılar bir dükkâna saklanıp olacakları beklemeye başlar. Sonra anlaşılır ki, bu sisin içinde boyutlar arasında yolculuk yapmış korkunç yaratıklar da yaşamaktadır. Bu mahşeri olaydan kurtulmak için kasabalıların birbirlerine destek olması şarttır.

Plajda
Tür: Komedi
Yönetmen: Murat Şeker
Oyuncular: Sarp Apak, Gürgen Öz, Tuba Ünsal, Tuğçe Ersoy.
Ali ve Can'ın en büyük hayali, bir sinema filminde rol almaktır. Günlerden bir gün, bu ikili kendilerini bir filmin tanıtım partisinde bulur. Amaçları 'Plajda' isminde bir gençlik filmi çeken ünlü yönetmene kendilerini göstermektir. Aradıklarını bulamayan ikili, partiden çıktıklarında bir mafya hesaplaşmasının ortasına düşer. Paçayı zor da olsa sıyırırlar, ama hem polis hem de mafya tarafından görgü tanığı olarak aranıyorlardır. Plajda'da güzel yıldız Tuba Ünsal da rol almış.

Hazan Mevsimi: Bir Panayır Hikâyesi
Tür: Dram
Yönetmen: Mehmet Eryılmaz
Oyuncular: Zümrüt Erkin, Fatih Erol Babaoğlu, Erol Tezeren.
Bir panayırın yakınındaki inşaatta çalışan Cemal ile gezgin şarkıcı Nurşen'in hikâyesini anlatan Hazan Mevsimi: Bir Panayır Hikâyesi'nde bir yere kök salamayan, rüzgâr nereden eserse oraya savrulan insanlar var. Her ne kadar renkli ve eğlenceli bir hayat olduğu sanılsa da, panayırda çalışmak hiç de göründüğü gibi değildir.

Oyun Bozan
(The Game Plan)

Tür: Aile
Yönetmen: Andy Fickman
Oyuncular: The Rock, Kyra Sedgwick, Roselyn Sanchez, Morris Chestnut.
Amerikan futbolu yıldızı Joe Kingman'ın eski evliliğinden olan 8 yaşındaki kızı Madison, bir gün aniden kapısında belirir. Kızının gelişiyle Joe'nun hayatı baştan sona değişecek, egoist ve her şeyi boşlamış futbolcunun yerine sevecen bir baba gelecektir... Oyun Bozan'ın yönetmeni Andy Fickman, daha önce erkek kılığına giren bir kızın hikâyesini anlatan 2006 tarihli She's the Man'le karşımıza çıkmıştı.

Göz
(The Eye)

Tür: Gerilim
Yönetmen: David Moreau, Xavier Palud
Oyuncular: Jessica Alba, Alessandro Nivola, Parker Posey, Rade Serbedzija.
Bu ürkütücü filmde genç ve kör müzisyen Sydney Wells ilk defa dünyayı görme şansına erişiyor. Ancak göz naklinden sonra Sydney yalnızca bütün renkleriyle dünyayı değil, ölülerin hayaletlerini de görmeye başlar.
Haberin fotoğrafları