kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Büyük aksesuar takıyorsanız, düz renklerde bluz giymelisiniz.

Hollywood yıldızları gibi olmak ya da olmamak!

Esra ÇORUH
29.02.2008
Giyimleri, saçları, makyajları, aksesuarlarıyla ilgi çeken Hollywood yıldızları, her halleriyle göz kamaştırmayı başarıyor. Bir düğünde veya günlük hayatınızda onlar gibi görünmek için ipuçlarımıza kulak verin..
1- Hollywood ünlüleri günün her saatinde sıra dışı aksesuar takabiliyor. Aslında birbirine yakışmayacak aksesuarları o kadar güzel kullanıyorlar ki, hayranlığımı gizleyemiyorum. Peki farklı aksesuarları birlikte kullanmak tehlikeli değil mi? (Deniz K. - İstanbul)
- Haklısınız, Hollywood yıldızları birbiriyle uyumsuz gibi gözüken takılar takarken çok şık oluyor. Günlük kıyafetleriyle bile birçok kolyeyi ve bileziği üst üste kullanmaktan çekinmiyorlar. Ama dikkat ettikleri bir kural var: Eğer aksesuarları abartılıysa, kıyafetleri kesinlikle sade oluyor. Örneğin düz renk bir tişört ve jeanle büyük ve renkli aksesuarlar kullanırken, iddialı bir gece kıyafetinin üzerine hiç takı takmıyorlar. İlkbahar-yaz sezonu da aksesuarları dilediğiniz gibi kullanmak için harika bir fırsat sunuyor. Çünkü önümüzdeki günlerde abartılı ve kaba aksesuarlar revaçta. Örneğin kalın bileklikler sezonun olmazsa olmazları arasında. Siz de Hollywood yıldızları gibi bu bileklikleri her iki kolunuza birkaç sıra halinde takabilirsiniz. Tabii sade kıyafetlerle...

2- Saçlarım düz ve kısa kesilmiş durumda. Bir arkadaşımın düğününe gideceğim ama bu özel gece için saçımı ve makyajımı nasıl yaptırmam gerektiğini bilemiyorum. Öneride bulunur musunuz? (Ceylan R. - Ankara)
- Hollywood yıldızları, kırmızı halıda bile saçlarını serbest bir şekilde topluyor veya açık bırakıyor. Yani kesinlikle kuaförden yeni çıkmış gibi olmuyorlar. Siz de bol krepeli, kabartılmış ve spreyle sabitlenmiş bir saç yaptırmamalısınız. Çünkü kötü yapılmış saç, harika bir elbiseyi bile kötü gösterebilir. O yüzden bir düğüne giderken de alışık olduğunuz modelleri yaptırmalısınız. Unutmayın, doğal görünümlü saç ve makyajla, her zaman daha seksi görünürsünüz. Ayrıca saçınız yapıldıktan sonra sonuçtan memnun kalmadıysanız, bunu mutlaka kuaförünüze söyleyin. Bütün geceyi kendinizi iyi hissetmediğiniz bir görüntüyle geçirmektense, o an fikrinizi söylemek en doğrusu olacaktır. Sonuçta düğüne gidecek olan kuaförünüz değil, sizsiniz!

3- Gece kıyafeti seçerken neye dikkat etmeliyim? Tuvalet giyeceğim zaman kendimi bir yıldız gibi hissetmek istiyorum. Seçtiğim elbiseyle hem farklı hem de seksi görünmek için neye dikkat etmeliyim? (Bengü T. - Adana)
- Gece kıyafetiyle seksi görünmek için aşırı dekolteden kaçının. En önemlisi, seçeceğiniz kıyafetle fazla ten göstermemeye çalışın. Örneğin eğer sırt dekolteniz varsa, göğüs dekoltesinden vazgeçmelisiniz. Bu dengeyi doğru bir şekilde kurmak, kıyafetin daha seksi olmasını sağlar. Bunun yanı sıra vücudunuzda güvendiğiniz bölgeyi göstermelisiniz. Bacaklarınızı beğeniyorsanız, derin yırtmaçlı bir tuvalet seçebilir ya da cesur bir mini tercih edebilirsiniz. Sırtınıza güveniyorsanız, geniş omuzlarınızı ve sırtınızı açıkta bırakabilirsiniz. Kıyafetinizde cesur bir renk seçerek de farklı olabilirsiniz. Hollywood yıldızları canlı renkleri kendilerine yakıştırmayı çok iyi biliyor. Ten ve saç renkleriyle uyumlu rengi seçerek, muhteşem görünüyorlar.

4- Modayı takip ediyorum ama sıra dışı olmayı daha çok seviyorum. Özellikle Hollywood yıldızlarının gündüz hallerinde bile farklılığı yakalayabilmesini, kıskanıyorum. Sizce onlar gibi, modaya körü körüne bağlanmadan şık olmak için neler yapmak lazım? (Bahar D. - İzmir)
- Kendine özgü bir stili olup, başkalarından farklı görünmeyi kim istemez? Özellikle bazı Hollywood yıldızları, her halleriyle bu konuda kendilerini kanıtlıyor. Kendi kişiliklerini ortaya koydukları gibi hem rahat hem de özgün olabiliyorlar. Onların moda kuralı, moda olan şeyleri giymek yerine modayı kendilerine göre yorumlamaları... Yaratıcılıkta sınır tanımıyorlar. Ama bunu yaparken de abartmıyorlar. Bir bluzu o kadar farklı kullanıyorlar ki, sanki ilk kez giyilmiş gibi duruyor. Bir başka önemli giyim sırları da, giydiklerine vakit ayırmamış gibi olmaları. Yani onların üzerinde hiçbir şey, zorla birbirine uydurulmuş gibi durmuyor. Siz de bu kurala uymaktan çekinmeyin. Örneğin pembe ve turuncuyu birlikte kullanabilir, tüvitle sateni tamamlayabilirsiniz. Ya da spor bir elbiseyi seksi hale getirmek için altına stiletto giymenizde hiçbir sakınca yok. Jean giydiğinizde de kolunuza bir Chanel çanta alarak, daha sofistike görünebilirsiniz.
Haberin fotoğrafları