kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

YÖK Genel Kurulu toplantısı sona erdi

ANKA
Yeni Haber
YÖK Genel Kurulu, Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığındaki 3. toplantısını tamamladı.

Türban ve Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararının görüşülmediği toplantıda, boş bulunan Başkanvekilliği görevine TÜİK Başkanı Doç. Dr. Ömer Demir atandı. Kurul'da ayrıca Yürütme Kurulu üyeleri de seçildi. Genel Kurul, öğretim üyeliğine yükseltme ve atama yönetmeliğine ilişkin çalışmaları ise 20 Mart'ta yapacağı toplantıya bıraktı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında yapılan ve yaklaşık 8 buçuk saat süren YÖK Genel Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, boş bulunan Başkanvekilliği görevine TÜİK Başkanı Doç. Dr. Ömer Demir'in atandığı bildirildi.

Toplantıda, YÖK Yürütme Kurulu da oluşturuldu. Yürütme Kurulu'na, Cumhurbaşkanlığı kontenjanından Prof. Dr. Berrak Kurtuluş ve Prof. Dr. Durmuş Günay, Bakanlar Kurulu kontenjanından Prof. Dr. Halis Ayhan ve Prof. Dr. Yekta Saraç seçildi. Üniversitelerarası Kurul kontenjanından aday çıkmadığı için gizli oy ile Prof. Dr. Fikret Şenses ve Prof. Dr. Mustafa İlhan Yürütme Kurulu üyesi olarak belirlendi. Üniversiteler ile ilgili konularda ön değerlendirmelerde bulunarak genel kurula ileten ve 9 üyeden oluşan Yürütme Kurulu'nda YÖK Başkanı ve Başkanvekilleri de bulunuyor.

Toplantıda, boş bulunan Başkanvekilliği görevine YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan'ın seçimiyle TÜİK Başkanı Doç. Dr. Ömer Demir atandı. Demir, TÜİK Başkanlığı görevinden yakın zamanda istifa ederek yeni görevine başlayacak.

YÖK Genel Kurulu, öğretim üyeliğine yükseltme ve atama yönetmeliğine ilişkin çalışmaları ise 20 Mart Perşembe günü yapacağı toplantıya bıraktı.

TÜRBAN KONUSU GÖRÜŞÜLMEDİ

Genel Kurul'da, gündem dışı olan, ÖSS'de "sınava başı açık girmek zorunludur" ibaresinin kaldırılmasıyla ilgili görüşme yapılmadı. YÖK Genel Kurul üyelerinin bir kısmı türbanla ilgili anayasa değişikliği söz konusu ibarenin kalkması için yeterli bulurken bir kısmı da Anayasa Mahkemesi'nin karanının beklenmesi gerektiği görüşündeydi.

Üniversite kadro atamalarının durdurulması ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan'ın türban uygulamasıyla ilgili açıklamasına ilişkin Danıştay'ın verdiği yürütmeyi durdurma kararı da toplantıda değerlendirilmedi.