kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
MELİHA OKUR

TÜİK'e yeni başkan

Geçen cuma akşamı hem borçluyduk, hem daha yoksulduk!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) sağolsun, cumartesi sabahı Türk halkı olarak bir anda zenginleştik.
'Zengin olduk!' demek kulağa hoş geliyor, 'sanal' bile olsa insanı mutlu ediyor. Demek ki, eski hesap yöntemiyle zengin ülkeler bize daha yakınmış, haberimiz yokmuş?
Şükürler olsun! Yeni hesap yöntemiyle aradaki fark kapandı. Ya biz zenginleştik, ya da onlar gerçekten ne kadar zengin diyerek şaşırdık. Aslında TÜİK, AB ve OECD kriterlerine göre gelir hesaplamaya başladı. Kötü mü?
Değil... TÜİK'in hatası, kamuoyunu konuyla ilgili doğru bilgilendirmemesi. Olay bu kadar basit.
Zaten dün sabah medyanın karşısına geçen Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Hazine'den sorumlu Bakan Mehmet Şimşek, milli gelir hesaplama yöntemiyle ilgili olarak Türk kamuoyuna değil, Türkiye'ye kredi notu veren reyting kuruluşlarına seslenip, "500 milyar dolar büyüklüğe ulaşmış bir ekonominin görünümü değişmez mi?" dediler. Reyting şirketlerinden not artımı istediler.
Bakalım, yakında Türkiye'nin kredi notu değişecek mi? Bekliyoruz.
Ama beklediğimiz bir konu daha var. Ankara kulisleri çalkalanıyor. İsimler havada uçuşuyor, "TÜİK Başkanı Doç. Dr. Ömer Demir, YÖK Başkan Vekili olacak. TÜİK'e ise Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlhan Uludağ getirilecek" diyorlar. Uludağ, bir dönem Marmara Üniversitesi'nde Nazım Ekren'in mesai arkadaşıydı. Artık Kadir Has Üniversitesi'nde ders veriyor, yöneticilik yapıyor. Bu görevi kabul eder mi, bilinmez. Ancak ortada sürpriz bir isim daha dolaşıyor. Marmara Üniversitesi'nde bir öğretim üyesinin üzerinde duruluyor.
Duyurulur!