kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Üç çocuk" önerisi Meclis'te

Yeni Haber
DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Başbakan Erdoğan'ın "en az üç çocuk yapın" sözlerini Meclis gündemine taşıdı.

Yağız, konuyla ilgili olarak Başbakan Erdoğan'ın, yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı bir soru önergesi verdi.

Önergesinde, Başbakan Erdoğan'ın Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde yaptığı konuşmada, "En az üç çocuk yapın" önerisinde bulunmasının tartışmalara yol açtığını ifade eden Yağız, "Bir Başbakan'ın, 'bir dertli kardeş olarak', çeşitli sıkıntılar yaşayan ve çoğu da dertli olan kadınlara, 'En az üç çocuk yapın' önerisinde bulunması doğru mudur?" dedi.

DSP'li Yağız, Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

"Vatandaşlarımız, "Sayın Başbakan üç çocuk önerisinde bulunurken, bu çocukların güvenli geleceklerini de düşünmüş müdür? Örneğin, bu üç çocuktan en az biri için hiç olmazsa bir gemicik alacak kadar maddolanaklara kavuşturulmasının planlarını yapmış mıdır?" diye sormaktadırlar. Ben de milletin vekili olarak soruyorum: Bu konuda bir projeniz var mıdır?

Nüfusu fazla olan ülkeler mi daha güçlüdür, yoksa istihdam, geçim düzeyi, barınma, eğitim başta olmak üzere toplumsal sorunları büyük ölçüde çözülmüş toplumlar mı?

"En az üç çocuk yapın" öneriniz, üyesi olmak için çaba gösterdiğiniz Avrupa Birliği'nin nüfus planlaması sistemiyle uyumlu mudur?"

ANKA