kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Şebekede 'Altın Kızlar' olarak bilinen kadınlar yaşlıların evine peruk takarak gidiyordu. Dolandırılan yaşlıların emniyette bilgisine başvuruldu.

Yaşlıları kandıran çete 2 milyon YTL dolandırdı

Fatih ŞENDİL / SABAH
İzmir, Aydın ve Manisa'da sahte devlet görevlisi kimliğiyle dolandırıcılık yapan 26 kişi yakalandı. Yüzlerce yaşlı, suçluları hemen teşhis etti..
İzmir Aydın ve Manisa'da çok sayıda yaşlıyı, kendilerini başbakanlık, valilik, belediye, SSK, Bağ-Kur gibi kurumlarda görevli olarak tanıtıp0 yaklaşık 2 milyon YTL dolandıran şebeke çökertildi. Polis, zanlılardan Şemsettin Kılıç ve Çetin İlkan'ın, kurdukları pazarlama firması yoluyla, doğrudan satış" kisvesi altında, şebekenin elemanlarını yaşlı vatandaşların evlerine gönderdiğini belirledi.

PARA YOKSA ALTIN
Kadın elemanların, yaşlıların, emeklilik ve özel hayatlarıyla ilgili bilgilerini aldıktan sonra, şebekenin diğer elemanlarının aynı evlere giderek, kendilerini belediye, valilik, SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı gibi kamu kurumlarının temsilcileri olarak tanıttığı ve yaşlılardan, "emeklilik katkı payı ön ödemesi" adı altında para aldıkları tespit edildi. Şebeke elemanlarının evlerine gittikleri yaşlılara ayrıca, başbakanlık tarafından maddi yardım yapılacağını" söyleyerek, vergi masrafı adı altında para aldıkları, parası olmayanlardan ise altın istedikleri öğrenildi. Bununla da yetinmeyen dolandırıcıların, "deniz manzaralı" olan mezarlıklarda yer satma bahanesiyle yaşlılardan para aldıkları belirlendi. Emniyet Müdürlüğü'nün Bozyaka'daki hizmet binasına gelen mağdurlardan Melahat Bibioğlu (80), rahatsız olduğu için 3. kattaki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne çıkamadı. Oturduğu sandalyede 2 polis tarafından taşınan Bibioğlu, gazetecilere, evine gelerek kendisini SSK görevlisi olarak tanıtan kişiye kısa sürede inandığını söyledi.

SSK YARDIMI KILIFI
Bibioğlu, "Bana SSK'dan para yardımı yapılacağını ve vergi masrafları olarak 3 bin YTL vermemi istedi. Param yok dedim. Ne kadar param varsa vermemi, yetmezse altın ve ziynet eşyası da verebileceğimi söyledi. Cüzdanımdaki 100 YTL ile 4 Cumhuriyet altını ve 1 pırlanta yüzüğümü verdim. Bunları alıp gittikten sonra bir daha haber alamayınca dolandırıldığımı anladım" dedi. Diğer yaşlılar da zanlıları tek tek teşhis etti.
Haberin fotoğrafları