kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yarman CHP Genel Başkanlığına aday oldu

Yeni Haber
Okan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tolga Yarman, CHP Genel Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

İTÜ Sosyal Tesisi'nde düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını açıklayan Prof. Dr. Yarman, Türkiye'nin en önemli sorununun temsil sorunu olduğunu söyledi. Yarman, ''Partilerin tepe yönetimleri, o partilere gönül vermiş olanları tam temsil etmiyor. Bir avuç siyasi tepe yönetimi, 70 milyonun önünde takoz gibi durmaktadır. Hakimiyet, kayıtsız şartsız bizim değil, önümüzü tıkayan 3,5 sulta mihrakının olmaktadır'' dedi.

''Türkiye'de bir demokrasi oyununun oynandığını'' ileri süren Yarman, ''CHP yönetimi, ülke içi kronik muhalefet olmak pahasına, parti içi iktidar kalabilmek için sürekli antidemokratik uygulamalar sergiliyor. CHP yönetimi, yalnız partiyi ortasından ikiye yırtmakla kalmamış, ülkeyi de beraberinde yırtmıştır. CHP, bu vebalin hesabını tarihe veremez'' diye konuştu.

CHP'nin milyonların umut adresi olmaktan uzaklaştığını iddia eden Yarman, ''CHP dibe vurmuştur. Örgütlerimiz bana bir seçenek oluşturma, ön açma, ortak aklı harekete geçirme, Türkiye'nin makus talihini ulusça kırmamızın meşalesini yakma misyonunu yüklüyor. Bu misyonu, kabul ediyorum. Hakimiyet bayrağını, kayıtsız şartsız millete teslim etmek üzere yola çıkıyoruz'' dedi.

Yarman, kendilerine ''Sağcı mısınız, solcu musunuz'' sorularını yöneltenlerin olabileceğini de belirterek, şöyle konuştu:''Böyle kısır deyimlemeler bize dar gelir. Emeğin sermaye karşısında sömürülmesine karşı elbette solcuyuz, şu var ki girişim özgürlüğüne sahip çıkarız. Girişim özgürlüğünün sömürü özgürlüğüne geçit vermesine müsaade etmeyiz. Örgütlenme özgürlüğünün savaşçılarıyız, ama bunun ağalığa dönüşmesine müsaade etmeyiz. Bizim CHP anlayışımız budur. İnsanlar dolu dolu, coşkuyla oy verecekleri bir CHP istiyor. Biz bunun için yola çıktık. Yerel seçimlerde CHP'yi zafere mi taşımak istiyorsunuz, gereğini yapın.''

''PATLAMAYA HAZIR HAVA''

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Yarman, kurultayda adaylık için yeterli imzayı sağlayıp sağlayamayacağının sorulması üzerine, böyle bir endişesi olmadığını söyledi. Yarman, ''Partide kıvılcım çakılsa patlamaya hazır bir hava seziyorum. Aydın delegelerimiz de bunları görecektir. Kaydı hayat şartıyla genel merkez yönetimi olmaz. Askerlere eleştiri yöneltenlerin dönüp kendi sivil cuntalarına bakmaları çok hakça olur'' görüşünü dile getirdi.

Bir soru üzerine, delege sistemindeki yanlışlıklara da değinen Yarman, şu görüşlere yer verdi:

''Sizi seçecek olanları siz kendiniz seçiyorsunuz, böyle adaletsizlik olabilir mi? Şunu da söylemek isterim, Deniz Baykal, çok birikimleri ve meziyetleri olan bir kişidir. Bunları memnuniyetle kaydederim. Neredeyse 20 yıllık süreç zarfında kendisiyle ilgili dengeli ve vicdanlı durmaya özen gösterdim. Bunların yanı sıra Baykal'ın demin anlata geldiğim kusurları var. Bu kusurlarla CHP'nin başında durmamasını rica ediyorum. Baykal, Ecevit'in düştüğü hataya düşmesin.''

Basın toplantısına katılan Prof. Dr. Ahmet Ercan, toplantının sonunda Prof. Dr. Tolga Yarman'ı kutlayarak, ''Sizi ilk kutlayan ben oldum. Ankara'da deprem yaratın'' diye konuştu.

AA