kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ralph Gonsalves Başbakanlık'ta

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Saint Vincent ve Grenadinler Başbakanı Ralph Gonsalves, Başbakanlığa geldi. Konuk başbakan için resmi tören düzenlendi. Törende her iki ülkenin ulusal marşlarının okunmasının ardından Gonsalves, tören kıtasını "Merhaba asker" diyerek selamladı.

Başbakan Erdoğan ile Gonsalves basın mensuplarına el sıkışarak görüntü verdikten sonra Başbakanlık binasına geçtiler. Tören sırasında konuk başbakan Gonsalves'in sempatik tavırları dikkat çekti.

Gonsalves'in ziyareti Karayipler bölgesinden Türkiye'ye başbakan düzeyinde gerçekleşen ilk ziyaret özelliğini taşıyor. 389 kilometre kare yüzölçümü ve 116 bin nüfusu ile dünyanın en küçük ülkeleri arasında yer alan Saint Vincent ve Grenadinler'in Başbakanı Gonsalves, Başbakan Erdoğan ile görüşmesinin ardından TBMM Başkanı Köksal Toptan tarafından da kabul edilecek.

Gonsalves'in ziyareti kapsamında İstanbul'da vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı ile İzmir'de ise Büyükşehir Belediye Başkanı, turizm sektöründen yatırımcılar ile görüşecek. Görüşmelerde Türkiye'nin Latin Amerika ve Karayipler bölgesiyle işbirliği, bölgesel meseleler ve turizm konularının ele alınması bekleniyor.

ANKA