kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tuzla'da iki kaza: 7 yaralı

Yeni Haber
Tuzla'da bir tersanede kızakta bulunan bir gemide meydana gelen iş kazasında 6 kişi yaralandı.

Tuzla tersaneler bölgesinde, kızakta bulunan bir geminin makine dairesinde meydana gelen patlamada, yaralananlar olduğu bildirildi.

Kızaktaki 220 metre uzunluğundaki bir geminin makine dairesinde, saat 11.00 sıralarında patlama meydana geldi.


"6 İŞÇİ GAZDAN ZEHİRLENDİ, HAYATİ TEHLİKE YOK"


Tuzla tersaneler bölgesindeki bir geminin makine dairesinde söndürme amaçlı kullanılan karbondioksit tüpünden boşalan gazdan, 6 kişinin zehirlendiği kaydedildi.

Tersaneler bölgesindeki olaya ilişkin, basın mensuplarına açıklama yapan Kıran Şirketler Grubuna ait Tuzla Tersanecilik ve Turizm AŞ Genel Müdürü Coşkun Duygun, gemide bir patlama ve alevlenme olmadığını bildirdi.Duygun, gemide yangın ve parlama olaylarında söndürme amaçlı olarak kullanılan karbondioksit tüpünün makine dairesindeki bir odada yıllık testinin yapıldığı sırada ''gaz boşalması'' meydana geldiğini belirtti.Coşkun Duygun, boşalan gazdan biri ABD'li 6 kişinin zehirlendiğini, 5 Türk'ün ayakta yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildiğini, ABD'li gemi personeli John Hop'un ise kaldırıldığı hastanede oksijen tedavisi gördüğünü kaydetti.

Olay yerine çağrılan itfaiye ekiplerinin de Duygun, güvenlik tedbiri amacıyla gemiye çıkarıldığını savundu. Bu arada, tersanedeki 220 metre uzunluğundaki 35.944 grostonluk ABD bayraklı ''Liberte Star'' adlı kuru yük gemisindeki olayın ardından hastanelere kaldırılan ve taburcu edilen yaralıların, Murat Parlak, İbrahim Akdağ, Ümit Şeren, Hüseyin Odabaş, Mehmet Eke oldukları öğrenildi.

John Hop'un ise Gebze'deki Anadolu Hospital'da tedavi altına alındığı bildirildi.

TERSANE İŞÇİSİ DÜŞEREK YARALANDI

Tuzla'da bir tersanede çalışan işçi, düşerek yaralandı.

Liman Tersane Gemi Yapım ve Onarım İşçileri Sendikası'ndan (Limter-İş) yapılan yazılı açıklamada, ''Sinan Denizcilik'' adlı taşeron firmada raspacı olarak çalıştığı belirtilen Yüksel Özdemir'in, 20 metre yükseklikten düştüğü bildirildi.

Üst üste yaşanan iş kazalarının, tersanelerde iş güvenliği ve işçi sağlığı tedbirlerinin halen alınmadığını gösterdiği öne sürülen açıklamada, tersanelerde derhal ''Ağır ve Tehlikeli İşkolu Yönetmeliği''nin uygulanması istendi.

Bu arada polis yetkilileri, düşme sonucu ayağı kırılan Özdemir'in Anadolu Hospital'da tedavi altına alındığını ve hayati tehlikesinin bulunmadığını kaydettiler.

AA