kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

''Korkunç cinayet'' bir ay sonra ortaya çıktı

Yeni Haber
Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde, yaklaşık bir ay önce kardeşini başını baltayla keserek öldürdüğü ve eve sakladığı öne sürülen zanlı, eve ziyarete gelen yakınlarının kokudan şüphelenerek polisi aramasıyla yakalandı.

İddiaya göre, İsmetpaşa Mahallesi'nde yatalak ve akli dengesinin yerinde olmadığı belirtilen annesi Gülseren I. (48) ve kardeşi Gökhan I. (20) ile birlikte yaşayan Salih Okan I. (22), yaklaşık bir ay önce tartıştığı kardeşi Gökhan I'nın başına taşla vurdu.

Başına taşla vurulunca bayılan kardeşini, baltayla boğazını keserek öldüren zanlı, Gökhan I'nın iki parçaya ayrılan vücudunu çarşaf ve battaniye ile sararak evin bir odasına sakladı.

Annesiyle aynı evde yaşamaya devam eden zanlı, kardeşinin cesedinin bulunduğu odayı zaman zaman havalandırarak parfüm sıktı. Salih Okan I, olaydan bir süre sonra annesini ziyaret için gelen akrabası Canan Y. ve eşi İsmail Y'yi eve sokmadı.

Canan Y, uzun süredir göremediği yengesini merak ederek eşiyle dün akşam yeniden ziyaret gelince, evin bir odasından kötü koku geldiğini hissetti. Kokunun odadaki kirli çamaşırlardan kaynaklandığını öne süren Salih Okan I'nın davranışlarından şüphelenen Canan Y. ve eşi İsmail Y, durumu polise bildirdi.

İhbar üzerine evde yapılan aramada, Gökhan I'nın çürümeye yüz tutmuş cesedi, çarşaf ve battaniyeye sarılı vaziyette bulundu. Bu sırada evde bulunan zanlı, gözaltına alındı.

Yetkililer, zanlının sorgulamasının devam ettiğini, Gökhan I'nın cesedinin ise Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderildiğini kaydettiler.

AA