kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

El Kaide-PKK ittifakı iddiası

Yeni Haber
Katar'da yayınlanan El Arab gazetesi, Irak'taki El Kaide oluşumu Irak İslam Devleti ile PKK arasında 'askerkoordinasyon ve işbirliği' görüşmelerinin başladığını yazdı.

El Kaide liderlerinden Şeyh Ebu Halil Bahadili gazetenin Bağdat muhabirine yaptığı açıklamada, muhtemel anlaşmanın ayrıntılarını anlattı. El Arab'ın dünkü sayısında yer alan iddiaya göre PKK, El Kaide savaşçılarının Diyala, Musul ve Kerkük'te sığınmalarına yardımcı olacak, örgüte silah yardımında bulunacak. PKK ayrıca, örgütün Kuzey Irak'tan geçişini kolaylaştıracak. El Kaide ise bunun karşılığında PKK'ya istihbarat desteği verecek.

Bahadili, PKK ile müzakerelere başlamalarının bu örgütle aynı ideolojiye sahip oldukları anlamına gelmediğinin altını çizdi. İki örgüt arasındaki işbirliğinin sonuçlarının görülmeye başlandığını ifade eden Şeyh Bahadili, Süleymaniye Palas'ta Pazartesi akşamı düzenlenen saldırıyı buna örnek gösterdi. Söz konusu saldırıda 2 kişi ölmüş, 30 kişi de yaralanmıştı.
Kürdistan Cephesi adlı silahlı oluşum da geçtiğimiz günlerde Irak'taki El Kaide örgütüne katıldığını duyurmuştu. Cephe, özellikle peşmerge kontrol noktalarına düzenlenen saldırıları üstlenmişti.

CİHAN