kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Toprağa cemre düştü, bahçeye çıkma zamanı

Esen EVRAN
Bahçeli ev talebiyle birlikte arzı da arttı. Kemerburgaz, Zekeriyaköy, Çekmeköy, bahçeli ev zengini. Evler artar da sektör boş durur mu? Çiçekten oyuncağa her şey bahçe için..
28 Şubat-2 Mart tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen Süt Bitkileri Fuarı, baharın geldiğinin müjdecisi gibiydi. Bu yıl geçen yıla göre biraz daha dar alanda ve moralsizdi belki ama çiçekler moralsizliğin en büyük ilacıdır, uzun süre keyifsiz kalmanıza izin vermezler.

Saksıcılar çok yaratıcı olmuş
Ben de "Bahçede neler oluyor?" diye fuarda şöyle bir tur attım -zaten bir tur yetiyor- ve öncelikle dikkatimi saksıcılar çekti. Herkes saksı işine heves etmiş. Ama öyle bildiğiniz toprak ya da plastik saksılar değil, tam bir tasarım harikası her biri. Seramik gibi görünüyor, ya da bazıları mermeri andırıyor ama iki parmağınızla kaldırıveriyorsunuz. O kadar hafif yani. Saksıcılardan biri Cem Botanik. Uzakdoğu'dan gelen saksıların hammaddesi fiberstone. Fiyatları 95 YTL'den başlıyor, büyüklüğüne göre 500 YTL'ye kadar çıkıyor. Bir başka saksı firması da Volado. Volado, 1825'ten beri sadece saksı üreten bir İtalyan firması. 20 yıl garantili saksıların, dayanıklı ve şık olması için fırın ve boyalama sırasında defalarca işlem uygulanıyor. Bu yüzden örneğin, alttan ışıklandırmalı bir saksı 370 Euro'ya satılabiliyor. Aynı ürünün ışıksızında fiyat 170 Euro'ya iniyor. Saksı deyip geçmeyin, +80, -40 dereceye kadar dayanıklı. Şirketin yetkilisi, "Bunlar saksının Mercedes'i" diyor. Şirket Volado saksılara alışveriş merkezi ve oteller büyük ilgi gösteriyor. Evine alacak olanlar da mobilyanın rengini veriyor, şirket ona uygun saksı seçeneklerini sunuyor.