kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Teziç YouTube'da

FRANSIZ Kralı 14'üncü Louis, "Devlet benim" derdi. Baktım, eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç de, aynı zihniyeti taşıyor. YouTube'a düşen cümlelerinden alıntılıyorum : "Devlet devlettir, siz iktidarsınız. Devlet biziz dedim. Devletin kendine ait mekanizmaları vardır. Siz misafirsiniz. YÖK bir devlet kurumudur. Bizi aşarak yapamazsınız bunu."
Erdoğan Teziç'in kendisini devletle bir tutan ve siyasetçileri aşağılan tavrını gördükten sonra, yeni YÖK Başkanı'nı bin kere öpüp başıma koyarım.
Hâlâ ikna olmadınızsa, birkaç cümlesini daha vereyim: "Milli Eğitim Bakanı aradı; kontenjan artışı istiyor. Seçim öncesi kontenjan artıracak. Prim yaptıracak bir şey. Nah alırsınız dedim sesimin çıktığı kadar bağıra bağıra. Böyle abuk sabuk tekliflerle bize gelmeyin.
Biz nereye kontenjan vereceğimizi biliyoruz dedim. Diyor ki bana, Avrupa'da öğrenci başına 22 öğrenciye bir öğretim üyesi düşüyor. Türkiye'de 12 öğrenciye bir öğretim üyesi. Biz o hesapları çoktan yaptık dedim Terbiyesize bak yahu!"
Herhalde Milli Eğtim Bakanı Hüseyin Çelik'ten bir değerlendirme istesek, "üslub-u beyan ayniyle insandır" cevabını verecektir.