kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kuğu gibi boyunlar için...

Dr. Yasemin Fatih Amato
Yüzümüze her türlü kremi sürüp bakım uygularız. Ama birçoğumuz boyunlarımıza karşı aynı şekilde cömert davranmayız. Ona nedense ikinci sınıf cilt muamelesi yaparız!

BAKIMA ÇOK İHTİYACI VAR
Boyun derisi yüz derisinden çok daha ince ve hassastır. Onu örten deri tabakası kan damarları ve yağ bezleri açısından da nispeten fakirdir. Buna rağmen yükü son derece ağırdır. Gün boyunca kıvrılıp bükülür, her fırsatta terler ya da kış boyunca havasız kalır.
* İnce, uzun boyunlar hareketten daha az etkilendikleri için daha geç kırışırlar ve bütün tedavilere daha iyi yanıt verirler.
* Kalın ve kısa boyunlarda (Akdeniz tipi) çocukluktan itibaren hafif yatay çizgiler oluşmaya başlar. Bu çizgiler giderek derinleşir. Yuvarlak yüzlerin boynu genellikle kısadır.
* Hele çene küçükse boyunda şekil bozulmaları ve gıdı daha fazla dikkat çeker.

NE YAPABİLİRİZ?
Boynumuzu gençleştirip güzelleştirmek için birçok yöntemden yararlanabiliriz. Yalnız şunu baştan söylemem gerekir ki, cerrahi dahil hiçbir yöntemle boyun tamamen pürüzsüz bir gerginlik kazanmaz. Ama çok daha iyi görünmesi sağlanabilir.
* Boyun estetiği için yapılan cerrahi müdahalelerde; cilt altındaki kas dokusu gerginleştirilir, fazlası çıkarılır ve yeniden şekillendirilir. Gerekirse gerdan bölgesine de müdahale edilir.
* Radyo Frekansı, Foto IPL ve LED Terapi gibi özel dalga boyundaki ışık tedavileri, kolajen dokunun yeniden düzenlenmesini sağlayarak, yüz ile çene şeklini yeniler ve boyun derisini sıkılaştırır. Radyo Frekansı diğerlerinden daha etkilidir. Etkisi 1.5-2 yıl kadar devam eder.
* Mikrodermabrazyon adını verdiğimiz mekanik peeling yöntemi, özellikle boyun bölgesini toparlamak için en ideal tedavilerden biridir.

KÜÇÜK ÇENE ETKENDİR
* Karboksi Terapi de son yıllarda özellikle boyun germek için tercih edilen uygulamalar arasına girdi.
* Çeneyle boyun arasındaki açıyı dikleştirmek için liposuction veya Soya Lipoliz yapılabilir.
* Çene küçük olduğunda boyunda şekil bozulmaları ve gıdı daha fazla dikkat çeker. Bu durumda çene dolgu veya protezle büyütülüp şekil bozukluğu kamufle edilebilir.
* Boyundaki dikey çizgilerde botoks çok güzel sonuçlar verir. Ancak riskten kaçınmak için enjeksiyonların çok yüzeysel yapılması, tiroit bölgesinin atlanması gerekir.