kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İpek Tuzcuoğlu

Genelevler hayvanat bahçesi gibi; erkeklerin hali kadınlardan acıklı

MEHMET ÇALIŞKAN
'O...Çocukları' adlı sinema filminde 'Fahişe Hatice'yi canlandıran İpek Tuzcuoğlu, "Genelevlerdeki erkeklerin açlığı beni çok şaşırttı" dedi ve ekledi: Oradaki kadınlara üzülüyorsunuz ama erkeğin durumu daha acı..
Senaryosunu Sırrı Süreyya Önder'in yazıp, Murat Saraçoğlu'nun yönettiği 'O... Çocukları'nın çekimleri başladı. Önceki gün Suada'da düzenlenen basın toplantısıyla tanıtımı yapılan 'O... Çocukları'nda hayat kadını 'Hatice' rolünü üstlenen İpek Tuzcuoğlu, 1996 yılında 'Ona Sevdiğini Söyle' adlı filmde de bir fahişeyi oynadığını hatırlatarak şunları söyledi:

Açlıkları şaşırttı

"Rolüme hazırlanmak için gittiğim Karaköy'deki genelevlerde, erkeklerin durumuna çok şaşırdım. Açlıkları beni çok şaşırttı. Genelevlerde başka bir şey var; hayvanat bahçesi gibi! Kadınlar adına başka anlamda üzülüyorsunuz; bir et pazarı ama erkekler daha da acınıcak bir durumdaydı." İpek Tuzcuoğlu, canlandıracağı 'Hatice' karakterinin çok sürprizleri olduğunu belirterek, "Ama ilk kez bir karakterin cezbedici özelliklerine kapılmadım ve sadece öykü için bu filmin kadrosuna dahil oldum" dedi. 'O... Çocukları'nın senaristi Sırrı Süreyya Önder ise öyküyü; filmde 'Donna' karakterini canlandıran Özgü Namal'ın "Hep erkek hikayeleri var, hiç kadın hikayesi yok" sözü üzerine yazdığını açıkladı. Önder, gazetecilerin "Filmin isminin başka yerlere çekilip, tepki almasından çekinmiyor musunuz?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

Hiçbir yere çekilmez!

"Hiçbir tarafa çekmeye gerek yok. Bildiğiniz oruspu çocukları. Çok gelişi güzel kullanılan bir ithamın arkasındaki gerçek resimleri anlatıyorum ben. İsim konusundaki spekülasyonlar yerine, sivrilik konusunda önyargıları bir kenara atmak lazım. Bedenini satarak geçinen bir sürü kadın ve onların çocukları var. Hiçbir mecazi anlam içermiyor, sadece onların çocuklarını anlatıyor."
Haberin fotoğrafları