kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Şevki Kuyulu

'Sektörde stratejiler rakibi öldürmeye yönelik yapılıyor'

Mahmut SANCAK EKONOMİ
ETH Holding CEO'su Kuyulu, rekabet ortamı olmadığı için yabancıların 10 milyar Euro'luk Telekom sektörüne yatırım yapmadıklarını söyledi..
European Telecomunication Holding (ETH) CEO'su Şevki Kuyulu, 10 milyar Euro'luk Türkiye telekom pazarında şartların adil olarak işler hale gelmesi için zamana ihtiyaç olduğunu belirterek, "Türkiye gibi bir pazarı kimsenin bırakması, kaçırması mümkün değil. Ancak yabancı şirketler gelmiyor, gelemiyor. Neden? Sektör doğru kurallarla tanımlanmıyor. Verilen sözler tutulmuyor. Adil bir piyasa koşulunun oluşmayacağı düşüncesi yabancıların piyasanın dışında kalmasına neden oluyor" dedi. Yerel ağın paylaşıma açılmasının hala gerçekleşmediğini belirten Kuyulu, hem ses hem de internet konusunda sektörün doğru rekabete açılması gerektiğini söyledi. Sektörde az sayıda faaliyet gösteren şirketin ise strateji olarak rakibini öldürmeye yönelik proje ürettiğini söyleyen Kuyulu, bu durumun kaliteyi hızla düşürdüğünü belirtti.

73 MİLYON EURO CİRO
Millenicom Türkiye, Alo Vatan ve calling card gibi telekom hizmetlerini bünyesinde bulunduran şirket Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Hollanda ve Avusturya gibi Avrupa ülkelerinde de faaliyet gösteriyor. 2007 yılı cirosu 73 milyon Euro olan şirketin Türkiye cirosunun da 30 milyon Euro civarında olduğu belirtiliyor. Avrupa operasyonlarında Almanya üzerinde yoğunlaştıklarını söyleyen Kuyulu bu ülkede etnik telekom pazarının lideri durumunda olduklarını söyledi.

İNTERNET HAZİRANDA
Türkiye'de ise alternatif operatörler alanında iddialarını sürdürmek istediklerini belirten Kuyulu şöyle devam etti: "Türkiye'de halen 3 bin 500 kurumsal abonemiz var. Bu rakama her ay bin yeni abone ekleniyor. Bunların arasında finans sektöründen bazı büyük bankalar da bulunuyor. Bu alanda hedeflediğimiz rakam 17 bin. Bireysel tarafta ise 200 bin kullanıcımız var. Hedef ilk çeyrekte 300 bin rakamına ulaşmak. İnternet hizmetine ise haziran ayından itibaren başlayacağız."