kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Zorunlu din dersi" tartışmaları

Yeni Haber
AB çevrelerinde, Türkiye'de "zorunlu din dersi" tartışmalarını yakından izliyor. Üst düzey AB diplomatları, din dersinin tüm öğrenciler için zorunlu olmaması gerektiği konusunda birleşiyor.

AB diplomatları, tüm öğrencilerin almaya mecbur edildiği bir din dersinin AB ilkelerine uygun olmadığını söylediler. Konuyu değerlendiren bir AB Büyükelçisi, AB'nin "zorunlu din dersi" ile ilgili yaklaşımının "açık ve net" olduğunu belirterek, "Zorunlu din dersini AB onaylamıyor" dedi.

AİHM'nin Alevi bir velinin başvurusu üzerine din dersinin zorunlu olmasına karşı çıktığına dikkat çeken Büyükelçi, "AB, er yada geç bu konu üzerinde duracak" şeklinde konuştu.

"HÜKÜMETİN NE YAPACAĞI BELLİ DEĞİL"

Diğer üst düzey bir AB diplomatı da, Türkiye'de "zorunlu din dersi" konusunun "karmaşık ve hileli" bir konu olduğunu, hükümetin üyelerinden farklı ve çelişkili açıklamaların geldiğini savunarak, hükümetin ne yapacağının belli olmadığını savundu.

AB ülkelerinde din dersi konusunun, ülkelere göre değiştiğini belirten diplomat, "AB içinde tek bir reçete yok. Ancak başka inançları olan veya inancı olmayan öğrenciler gözardı edilemez" şeklinde konuştu.

(ANKA)