kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Nazım Uyar

15 bin Euro'luk altın arp radyatör İranlılara satıldı

Termosan tarafından üretilen altın kaplamalı, uzaktan kumandalı ve ışıklı radyatör Adagio'dan 10 tane satıldı. Radyatör, 15 bin Euro'dan alıcı buldu..
Termosan Isıtma Sistemleri'nin, 15 bin Euro'dan sattığı arp şeklindeki radyatör, Essen'deki SHK Ticaret Fuarı'nda görücüye çıktı. Fuarın iki Türk katılımcısından biri olan Termosan'ın Satış Direktörü Nazım Uyar, radyatörle ilgili bilgi verdi. Uzaktan kumandalı "Adagio" marka radyatörün paslanmaz çelikten üretildiğini belirten Nazım Uyar, "15 bin Euro'ya sattığımız radyatörün, bazı kısımlarında altın kaplamalar bulunuyor. İstenildiği takdirde ışık da veren radyatör, bizim en pahalı ürünümüz. Çok yeni olan ürünü, aralarında İran, ABD ve Kosovalı müşterilerin de bulunduğu 10 kişiye sattık. Fuardaki ilgi de çok büyük; birkaç saat içinde yüze yakın ziyaretçi, fotoğrafını çekti" dedi.

SOKAK LAMBASI SATACAK
Termosan olarak 11 yıldır yaptıkları radyatör üretiminin yanı sıra LED'li havuz lambası ve sokak lambası üretimlerinin de olduğunu anlatan Uyar, "Akdeniz Üniversitesi ve TÜBİTAK ile geliştirdiğimiz sokak lambalarımız, normal sokak lambalarının onda biri kadar enerji harcıyor. Şu anda Ukrayna'daki belediyelerle görüşmelerimiz sürüyor. Yakında Ukrayna'nın sokakları, bizim lambalarımızla aydınlanacak" diye konuştu. Yılda 10 milyon Euro'luk radyatör sattıklarını ve üretimlerinin yüzde 92'sini ihraç ettiklerini dile getiren Uyar, 45 ülkeye ihracatın yanı sıra ABD ve Almanya'da depolarının da olduğunu söyledi. Nisan ayından itibaren gıda sektörüne gireceklerini kaydeden Uyar, soyulmuş sarımsak, soğan ve patates üreteceklerini de sözlerine ekledi.