kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bosch Thermotechnic Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Klaus Huttelmaier

"Türkiye'yi Bosch'un eğitim merkezi haline getireceğiz"

EBRU ERDOĞAN
Bosch Thermotechnic yöneticisi Klaus Huttelmaier, Türkiye pazarının kendileri için vazgeçilmez olduğunu belirterek, çalışanlarının burada eğitim göreceğini söyledi..
Bosch Thermotechnic Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Klaus Huttelmaier Türkiye pazarının, Avrupa'da vazgeçilemez olduğunu belirterek, "Bosch Türkiye'de mükemmel bir organizasyon olarak, bizim eğitim merkezimiz olacak. Bizim seçeceğimiz Bosch çalışanları Türkiye'ye gelerek meslektaşlarının tecrübelerinden yararlanacak" dedi. Almanya'nın Essen kentinde yapılan SHK Ticaret Fuarı'nda SABAH'a konuşan Huttelmaier, Türkiye'nin ısıtma ve soğutma sistemleri açısından kendileri için çok önemli bir pazar olduğunu ifade ederek, Manisa'daki üretim tesisinin, diğer fabrikaları arasındaki en iyi organizasyon olduğunu söyledi. Türkiye'de her yıl inşa edilen alışveriş merkezi ve bina sayısının giderek arttığını anımsatan Huttelmaier, "Buralarda bizim sistemlerimiz kullanılıyor. Dünyada ısıtma teknolojisi pazarının 2008'de yüzde 3-4 arasında büyüyerek 25 milyar Euro'ya ulaşacağını öngörüyoruz. Türkiye'deki büyüyen pazar potansiyelinin de farkındayız. Bu nedenle Türkiye'de düşük teknolojili ürünleri değil, ileri teknoloji kullandığımız ürünleri satıyoruz" diye konuştu. Bosch'un Türkiye'deki üretiminin büyük bölümünün ihraç edildiğine de dikkat çeken Huttelmaier, yakın gelecekte yeni segmentlerle ilgili üretimin Türkiye'de yapılabileceğini belirtti.

83 MİLYON EURO'LUK AR-GE
Küresel ısınmaya ilgili sıkıntının üretim yapan şirketlere de yansıdığını dile getiren Huttelmaier, Bosch'un da bu kapsamda ürünlerini yenilediğini kaydetti. Her ülkenin küresel ısınmayla ilgili birincil sorunlarında farklılık olduğunu vurgulayan Huttelmaier, şunları söyledi: "Bosch olarak yeni ürünler geliştiriyoruz. Ama bu ürünleri satacağımız ülkelerin öncelik sıralarını da biliyoruz. Yıllık Ar-Ge bütçemiz 83 milyon Euro. Gelecek, yenilenebilir enerji teknolojilerinin olacak. Bugün baktığımızda hükümetlerin yenilenebilir enerjileri destekliyor olması da bunun bir göstergesi. Yakın gelecekte, kullanılan enerjinin yüzde 40-50'si yenilenebilir enerjiler olacak." Avrupa'da, evlerde kullanılan sistemlerin modernizasyonlarının tartışıldığını dile getiren Huttelmaier, "Yeni üretilecek ürünlerin, yenilenebilir enerjiyle ve öz kaynaklarla eşleştirilerek üretilmesi gerekir. Bu da ülkeye göre farklılık gösterir. İnsanlar ihtiyaçlarını belirledikten sonra bütçelerine göre bu yeni nesil ürünleri seçmeli. Avrupa'daki bilinçli tüketici trendinin kısa zamanda Türkiye'ye de geleceğine eminim. Modernizasyon için büyük paralar harcamaya gerek yok" dedi.