kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ataşehir'de üçüncü hamle 700 milyon YTL'lik ihale ile başladı

MENEKŞE ATASELİM
Ataşehir'deki son ticaret arsasını tek başına satamayan Emlak GYO, konut yatırımının çekiciliğinden yararlanacak. 11 dönümlük parsel, 81 dönümlük konut alanı ile birleştirilip yeniden ihaleye çıkarılacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Ataşehir'de üçüncü hamle 700 milyon YTL'lik ihale ile başladı
İstanbul'da Anadolu yakasının gözde yerleşim merkezi olan ve son dönemde adı Finans Merkezi olarak da anılmaya başlayan Ataşehir'in batısında kalan son konut ve ticaret imarlı arsalar ihaleye çıkıyor. Emlak GYO, 27 Mart 2008 tarihinde hasılat paylaşımı modeli ile Batı Ataşehir'de 7 farklı parsel halinde toplam 106 bin 735 metrekarelik alanın ihalesini gerçekleştirecek. Şirket, 106 dönümlük bu alana dahil ettiği 11 bin 398 metrekarelik ticaret imarlı arsayı daha önce 45 milyon YTL bedelle tek başına satmak istemiş, ancak düzenlenen ihaleye katılım olmamıştı.

YÜKSEKLİK SERBEST
Emlak GYO'dan yapılan açıklamaya göre, direkt satışı için ihaleye çıkılan ticaret arsasına talep gelmeyince, aynı bölgede yer alan farklı parsellerdeki toplam 81 bin metrekarelik konut imarlı arsa ile birleştirilme yöntemine gidildi. Buna göre, emsali 2.07 ile 0.80 aralığındaki arsalarda toplam 151 bin 350 metrekarelik konut inşa edilebiliyor. Ticaret alanının büyüklüğü ise 11 bin 398 metrekare ve 2 emsalli yapılaşma izni var. Yani, arsada 22 bin 796 metrekarelik inşaat yapılabilir. Bölgede yükseklik konusunda da sınırlama yok. İhale edilen alanda ayrıca 13 bin 993 metrekarelik bir de okul arsası bulunuyor. Üzerine ilköğretim okul yapılması planlanan bu arsa yapılaşmanın dışında bırakıldığında ihalesi gerçekleşecek yerde toplam 174 bin 145 metrekarelik inşaat alanı bulunduğu hesaplanıyor.

KOSİFLER DE DOSYA ALDI
Emlak GYO'dan alınan bilgiye göre, 27 Mart Perşembe günü, saat 14.30'da gerçekleştirilecek ihale için dosya alan 5 firma var. Firmaların çoğunun Ataşehir bölgesinde, mevcut yatırımları var. My World'ün sahibi Ağaoğlu İnşaat, İpek İnşaat ile Ataşehir'deki Kent Plus'ın ortağı olan Emay İnşaat ve Varyap ortaklığıyla Ataşehir'de Uphill Court'u yapan Teknik Yapı bunlar arasında. Şimdiden dosya alan diğer iki firma ise GAP İnşaat ve Kosifler Grubu.
Haberin fotoğrafları