kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kuş gribinde mutasyon belirtileri

Yeni Haber
Çin'in önemli doktorlarından biri, H5N1 tipi kuş gribi virüsünde mutasyon belirtileri görüldüğünü ve zamanında tedavi uygulanmazsa insanları daha kolay öldürebileceğini ileri sürdü...
Solunum yolu hastalıklar uzmanı olan Con Nanşan, Pekin'de gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle grip salgını olduğu dönemlerde H5N1 tipi virüsün insana bulaşması durumunda "çok uyanık" olunması gerektiğini belirtti.

Çinli doktor, Hong Kong'da yayımlanan Ming Pao gazetesinde de yer alan demecinde, bu ay çok dikkatli ve alarm durumunda olunması gerektiği uyarısında bulundu. Con Nanşan, "geçen yıl ve bu yıl kuş gribinden ölenler tedavi olmakta zorlanan fakir insanlardı. Yüksek ateş hissettiğinizde veya zatürre olduğunuzda vakit geçirmeden tedavi olmalısınız" diye konuştu.

Dünyada 2003 yılından bu yana 368 kişi kuş gribine yakalandı ve bunlardan 234'ü hayatını kaybetti. Uzmanlar, kuş gribi virüsünün insandan insana geçecek duruma gelip milyonlarca insanın ölümüne yol açmasından endişe ediyor. Çin'de bu yıl ölmüş kümes hayvanıyla temasta bulunduğundan virüs bulaşan üç kişi hayatını kaybetti. Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri, bu üç vakada insandan insana bulaşma görülmediğini açıkladı.

HONG KONG'DA GRİP ÖLÜMLERİ


Çin'in güneyindeki Hong Kong Özel İdari Bölgesinde geçen hafta üç yaşındaki bir kız H3N2 tipi gripten dolayı öldü. Bunun üzerine resmi makamlar, okullarda öğrencilerin ateşlerinin ölçülmesini ve kendilerini iyi hissetmeyenlerin evlerinde kalmalarını istedi. Yine geçen hafta grip belirtileri görüldüğünden hastaneye
yatırılan bir erkek çocuğu bugün hayatını kaybetti. Doktorların çocuğun ölüm nedenini araştırdıkları bildirildi.