kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Balığın sucuğu ve kebabı da yapıldı

Yeni Haber
Çanakkale'de bir kadın aşçı, orkinos balığının etinden sucuk, kılıç balığından ise kebap yaptı.

Kentteki bir balık lokantasının aşçısı olan Fatoş Yıldız, ekonomik sıkıntılar nedeniyle 1995 yılından bu yana sektörde sürdürdüğü lokanta işletmeciliğini bırakmak zorunda kaldığını söyledi.

Son 4 yıldır mutfakta görev yapmaya başladığını belirten Yıldız, ''Bu işin mutfağına zaten yabancı değildim. Neler yapabilirim, müşterilere neyi, nasıl sunabilirim derken, balıkçılığı bilen insanların yanında 3 yıl çalıştım. Ondan sonra 'ben bu işi yapabilirim' diyerek, mutfakta ustalığa geçtim'' dedi.

''BALIKTAN PASTIRMA, DÖNER, SUCUK VE KEBAP DA YAPILIR''

Fatoş Yıldız, çalıştığı lokantada yeni bir konsept ortaya koyduklarını, bu kapsamda balık çeşitlerinin yanı sıra balık sucuğu ve kebabını da müşterilerine sunmaya başladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

''Kırmızı etle üretilebilen her şey, bana göre balıkla da yapılabilir. Hafif bir besin maddesi olan balıkta, ete katılabilen baharatları kullanabiliyorsunuz. O zaman etle yapılabiliyorsa balıktan pastırma, döner, sucuk ve kebap da yapılır. Biz bunu sucukla başlattık, herkes tarafından çok beğenildi. Daha sonra kebap ürettik. Sucukta orkinos, kebapta ise kılıç balığının etini kullanıyorum.''

Lokantanın işletmecisi Yılmaz Taşar ise klasiklerin dışına çıkıp, yenilikçi olmanın insanlara her zaman kazandırdığını savunarak, şöyle devam etti:

''Fatoş hanım, bize balık sucuğunu önerdi. İlk denememizde harika bir tat elde ettik. Ondan sonra seri üretime geçip, müşterilerimize sunmaya başladık. Herkesten olumlu tepki geldi. Balık satışlarımız azaldı, sucuk satışlarımız arttı. Bunun yanı sıra balık etinden kebap da ürettik. O da çok beğenildi.''

AA