kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

En çok Yusuf ve Zeynep tercih ediliyor

Yeni Haber
Türkiye'de, geçen yıl doğan erkek bebeklere en fazla verilen isim ''Yusuf'' olurken, kız çocuklarında ise ailelerin en çok ''Zeynep'' ismini tercih ettikleri bildirildi.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, 2007 yılında dünyaya gelen erkek çocuklar için en çok tercih edilen isim ''Yusuf'' oldu.

Ülke genelinde yeni doğan bebeklerden 11 bin 95'ine ''Yusuf'' adı verilirken, 2006 yılında en çok tercih edilen erkek ismi ''Arda'', 10 bin 835 bebekle ikinciliğe geriledi.

''Yusuf'' ve ''Arda''yı, ''Mehmet'', ''Mustafa'', ''Ahmet'', ''Emirhan'', ''Enes'', ''Furkan'', ''Muhammed'' ve ''Ali'' isimleri izledi.

Geçen yıl hayata gözlerini açan kız çocuklarına ise aileler tarafından en fazla, ''Zeynep'' ismi konuldu.

İki yıl önce ''Elif'' isminin ardından ikinci sırada yer alan ''Zeynep'', bu yıl 13 bin 896 bebeğe verilerek, en çok tercih edilen isim oldu.

''Zeynep'' ismini, ''Elif'', ''İrem'', ''Yağmur'', ''Merve'', ''Sıla'', ''Medine'', ''Büşra'', ''Fatma'' ve ''Zehra'' adları takip etti.

Bu arada, 1980-1990 yılları arasında en fazla kullanılan isimler, kızlarda Fatma, Ayşe, Emine, Hatice ve Zeynep olurken, erkeklerde sıralama Mehmet, Mustafa, Murat, Ahmet ve Ali şeklinde olmuştu.

2000 ve 2005 yıllarında ise kızlarda Zeynep, Merve, İrem ve Fatma, erkeklerde Mehmet, Yusuf, Furkan, Mustafa ve Emre çocuklara en fazla konulan isimlerdi.

AA