kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

ABD'den küstah yaklaşım

Yeni Haber
Bush yönetimi aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 35 ülkede doğan her kişiyi "potansiyel terörist" olarak kabul etmeye hazırlanıyor...
Vatan gazetesinin haberine göre, İkiz kulelere yapılan saldırılarının ardından ABD'ye "göçmen" kimliğinde girmek isteyen teröristleri yakalamak için önlemlerini arttıran Bush yönetimi yeni bir çalışmaya start verdi. Amerikan istihbaratı, kişileri tek tek tespit etmeye çalışmanın birçok tehlikenin gözden kaçmasına sebep olduğu kanaatine vardı.

Amerika'da lokal bir gazetenin ele geçirdiği rapora göre, yeni yapılacak potansiyel terörist listesinin en büyük özelliği, şüpheli isimleri yerine ülke isimleri içeriyor olması. Bu ülkeler arasında İran, Suriye ve Kuzey Kore gibi ülkelerin yanısıra Amerika'nın Müslüman dünyasındaki en yakın müttefikleri de bulunuyor. Pittsburg Post gazetesine göre listede Türkiye, Mısır, Ürdün gibi ülkeler de var. Yani ABD'ye göçmenlik başvurusu yapan bir kişi Türkiye'de doğduysa ya da yakın akrabaları Türkiye'de yaşıyorsa potansiyel terörist damgası yiyecek.