kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Fırtına İngiltere ve Fransa'yı felç etti

Yeni Haber
Fransa'da etkili olan şiddetli fırtına ülkede yaşamı felç etti. Hızı saatte 110 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Hollanda bandıralı Artemis gemisinin Fransa'nın Sables d'Olonne'da karaya oturması ilginç bir görüntü oluşturdu.


* FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Fransa'nın kuzeybatısında dün akşamdan beri etkili olan şiddetli rüzgar ve fırtına hayatı olumsuz etkiliyor.

Denizcilik yetkilileri, fırtına nedeniyle bu sabah küçük bir kargo gemisinin karaya oturduğunu belirtti.

Kıyı kesimlerde rüzgarın saatteki hızının 110 kilometreye, dalga yüksekliğinin 6 metreye ulaştığını belirten yetkililer, Hollanda bandıralı Artemis adlı 88 metre uzunluğundaki kargo gemisinin Sables-d'Olonne'da karaya oturduğunu, 7 mürettebattan ölen olmadığını, yüklü bulunmayan geminin çevreye de zarar vermediğini açıkladı.

Meteoroloji uzmanları 32 bölgede alarm verirken, deniz ulaşımını aksatan fırtınanın kara, demir ve hava yolu ulaşımını da olumsuz etkileyebileceği uyarısı yapıyor.

İNGİLTERE'DE ŞİDDETLİ FIRTINA VE SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLUYOR

İngiltere'de sabah erken saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan sağanak yağış ve şiddetli fırtına, ağaçların yerlerinden sökülmesine, enerji hatlarının kopmasına ve Çevre Ajansının sel tehdidi uyarısında bulunmasına yol açtı.

Meteoroloji uzmanları tarafından "yılın en etkili fırtınası" olarak nitelendirdiği kötü hava şartları nedeniyle Devon ve Cornwall kıyılarındaki karavan parklarında yaşayan 170 kişi bölgeden uzaklaştırıldı.

Özellikle güneybatı İngiltere'de rüzgarın hızının saatte 130 kilometreye kadar ulaştığı açıklandı. İskoçya'da ise yoğun kar yağışının beklendiğine işaret eden meteoroloji uzmanları ve Çevre Ajansı yetkilileri, halktan özellikle sel tehdidi bulunan bölgelerle fırtınanın etkili olduğu kıyılardan uzak durmalarını ve seyahat planlarını yaparken kötü hava koşullarını göz önünde bulundurmalarını istedi.

Fırtınanın birkaç gün boyunca etkili olabileceğini de belirten yetkililer, sel gibi durumlar için acil yardım hatları açtı. Kara, demir ve hava yolu ulaşımını da olumsuz etkileyen fırtına yüzünden pek çok tren ve uçak seferinin iptal edilebileceği, gecikmeler olabileceği, kara yollarında da kaza riski ve yolların tıkanabileceği uyarısında bulunuldu.

İngiliz hava yolları BA dün gece boyunca Heathrow havaalanından bazı iç hat seferlerini iptal ederken, Heathrow ve Gatwick havaalanından seyahat etmeyi planlayan yolcuların evden çıkmadan önce uçuşlarının iptal olup olmadığını kontrol etmesi gerektiği bildirildi. Bu arada İngiltere ile İspanya arasındaki feribot seferleri de şiddetli fırtına yüzünden iptal edildi.

İngiltere'de bakanlar kurulu da dün gün boyunca alınması gereken önlemleri içeren bir toplantı yaptı. Toplantıda ilgili bakanların sel tehdidi altındaki bölgelerin yerel yöneticileriyle görüşmeler yaparak, yeterli önlemin alınıp alınmadığını bizzat kontrol ettiği belirtildi.