kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Maçın ardından

AA
Yeni Haber
Vestel Manisaspor karşısında 2 gol atan Fenerbahçeli futbolcu Kezman, hızlı futbolla sonuca gittiklerini söyledi.Kezman, maçtan sonra yaptığı değerlendirmede, oluşturdukları atmosfer nedeniyle sarı-lacivertli taraftarlara teşekkür ederek, ''Attığım goller için takımıma teşekkür ediyorum. Çünkü çok iyi mücadele ettik. Hızlı bir oyun sergileyip pozisyonlar bulduk. Galibiyeti elde ettik'' dedi.

Sarı-lacivertli futbolcu, Şampiyonlar Ligi'nde hangi takımla eşleşmek istediği ile ilgili soruya da ''Ben, Schalke 04'ü tercih ederim. Tam olarak dişimize göre bir rakip. Ancak Fenerbahçe'nin bu saatten sonra bütün takımlarla mücadele edecek şansı ve gücü var. Rakibimizi burada kötü gününde yakalarsak 3-0 veya 4-0'lık bir skor yapabilirsek tur için önemli avantaj sağlarız'' diye yanıtladı.

Kezman, Lig TV'ye yaptığı açıklamada ise Fenerbahçe için elinden geldiğince çalıştığını vurgulayarak, şunları söyledi:

''Sakatlık vardı. Dizimden operasyon geçirdim. Ondan sonra kendimi daha iyi hissetmeye başladım. Fiziksel açıdan kendimi daha güvende hissetmeye başladım. Antrenörümüz Santana'ya da teşekkür ediyorum. Yaz kampında ve devre arasında yaptırdığı antrenmanlarla bizi ağlatacak duruma getirdi.

Onun semeresini alıyoruz. Takım içindeki Brezilyalıların muhteşem teknikleri ve hızlı pas yapmaları iyi oynamamızı sağlıyor. Hızlı ve milimetrik pas veren Alex var. Ben de kendimi bu sistemde hızlı hissediyorum.''

UĞUR: ''HER MAÇA AYNI KONSANTRASYONLA''


Son haftalarda ortaya koyduğu performansla adından söz ettiren Uğur ise Vestel Manisaspor karşısında, Sevilla maçının ardından ''Rehavete girerler'' yorumlarına karşılık, daha iyi motivasyon sağladıklarını söyledi.

Rakipleri karşısında maçı kolay hale getiren şeyin sergiledikleri takım oyunu olduğunu belirten Uğur, ''Sevilla maçının ardından bu karşılaşmaya kadar iyi hazırlandık. Sergilediğimiz performans bizim açımızdan maçı kolay hale getirdi. Biz yolumuza devam ediyoruz. Bizim için Avrupa kupaları ve lig farketmez. Her mücadeleye aynı konsantrasyonla çıkacağız'' diye konuştu.

Uğur, medyada kendisiyle ilgili çıkan transfer haberler konusunda ise şunları söyledi:

''Fenerbahçe'de çok mutluyum. Bana gelen direkt bir teklif yok. Bir teklif olsa da önce kulübümüz ve başkanımızla görüşürler. Fenerbahçe formasıyla, bir Türk takımıyla Avrupa'da başarılar elde etmek bana daha büyük bir mutluluk veriyor.''

DEIVID: ''ERKEN BULDUĞUMUZ GOLLER''

Fenerbahçeli futbolcu Deivid ise iyi mücadele ettikleri bir maçta erken buldukları bir golün ardından sonuca gittiklerini söyledi.

Sarı-lacivertli oyuncu, ''Karşılaşmanın zorlu geçeceğini biliyorduk. İyi başladık ve erken bulduğumuz golle birlikte istediklerimizi sahaya yansıttık ve ardından da goller geldi. Avrupa takımı olmak için herşeye hazırız. Bugünkü maça da Sevilla karşılaşmasının ardından iyice dinlenerek hazırlanıp çıktık. İyi bir maç çıkardığımıza inanıyorum'' şeklinde konuştu.

ZİCO: ''MÜKEMMEL BİR MAÇ OLDU''

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Vestel Manisaspor'u 4-1 yendikleri maçtan sonra ''Mükemmel bir maç oldu'' dedi.

Zico, maçtan sonra yaptığı basın toplantısında, oyuncularının maçın başından itibaren ciddi anlayışla oynadığını belirterek, ''Mükemmel bir maç oldu. Sonuna kadar ciddi ve mücadeleci oyun ortaya koyduk. Maçın başından itibaren ciddi anlayışla oyun içinde olunca, sonuç daha kolay geldi. Oyuncularımız kaliteli işler yaptılar. Onları tebrik ediyorum'' diye konuştu.

Sevilla maçından sonra Vestel Manisaspor maçı için dinlenmek ve hazırlanmak konusunda yeterli süreleri olduğunu kaydeden Brezilyalı çalıştırıcı, şöyle devam etti:

''Avrupa kupası maçlarından sonra puan kaybetmemizin nedeni döndükten sonra yeterli toparlanma süresi olmamasıydı. Çarşamba oynayıp, Cumartesi lig maçına çıkınca süre yeterli olmuyor. Sevilla ile Salı günü oynadık, maçımız Pazar günüydü. 5 günlük dinlenme ve maça hazırlanma dönemimiz vardı. Takımız dinlenmiş, hazır bir şekilde maça çıktı ve maç daha rahat geçti.''

Zico, ''Sevilla galibiyetinden sonra Fenerbahçe'nin çeyrek finale çıkmasından çok yorumcu Ahmet Çakar'ın bikini giyip, giymeyeceği konuşuldu. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?'' sorusu üzerine gülerek, ''Hava şartları Allah'tan güzel, bikini giymek için sıkıntı yok'' dedi.

Zico, sakatlıkları bulunan Maldonado ve Roberto Carlos'un bu hafta oynayabilecek duruma gelebileceğini, ancak Deniz'in takıma daha geç katılacağını söyledi.

''ŞAMPİYON OLALIM Kİ''

Fenerbahçe teknik direktörü, Lig TV'ye yaptığı açıklamada ise ligde şampiyon olarak Şampiyonlar Ligi'ne katılmak istediklerini söyledi.

Brezilyalı çalıştırıcı, şampiyonluk yolunda ilerlediklerini ifade ederek, ''İstediğimiz kulvarlardan biri de şampiyonluk. Şampiyon olalım ki Şampiyonlar Ligi'de mücadele edelim'' dedi.

Zico, oyuncu değişikliğini neden geç yaptığı sorusunu ise ''İhtiyaç duymadığım için böyle yaptım'' diye yanıtladı.

Sarı-lacivertli çalıştırıcı, Vestel Manisaspor karşısında 2 gol kaydeden Kezman konusunda ise ''O karakterini saha içine yansıtıyor. Her zaman mücadele ediyor. Fırsat bulduğunda değerlendiriyor'' dedi.

''FENERBAHÇE'DE MUTLUYUM''

Zico, gelecek sezon ile ilgili sorular üzerine Fenerbahçe'de mutluğu olduğunu dile getirdi.

İki haftalık süre içinde yoğun çalışma dönemi yaşadıklarını vurgulayan Zico, şunları söyledi:

''Bu yoğun dönem devam ediyor. Her şeyin zamanı var. Anlaşmamız gerekirse anlaşırız. Ben burada çok mutluyum. Mayıs ayı sonuna kadar sözleşmem var. Şartları konuşacağız. Çözülmesi zor işler değil.

Fenerbahçe'de olmaktan mutluyum. Hedefim burada devam etmek. Devam etmeler çok şeye bağlıdır. Masaya oturmamız gerektiğinde oturacağız.''

Fenerbahçe teknik direktörü, çeyrek finalde kimi istediği yönündeki soruyu ise ''Seçenek diyebileceğimiz rakip yok. Bu noktaya geldiysek rakip seçmek için gelmedik. Hakkımızla geldik. Rakiplerimizin hepsi birbirinden güçlü. Ancak biz de güçlüyüz'' diye yanıtladı.

Yarını izinli geçirecek Fenerbahçeli futbolcular, 11 Mart Salı günü yapacağı antrenmanla Konyaspor ile yapacağı lig maçının hazırlıklarına başlayacak.

VURAL: ''BUGÜN BİZİM İÇİN BİR KABUSTU''

Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Fenerbahçe karşısında yedikleri erken gollerle demoralize olduklarını ve istediklerini sahaya yansıtamadıklarını söyledi.

Vural, maçtan sonra yaptığı basın toplantısında, erken gelen 2 golün takımın konsantrasyonunu bozduğunu ifade ederek, ''İlk golde ofsayt taktiği yapalım derken, gol yedik. Bizim için şok oldu. Maça kontrollü başladık, Aurelio ve Kezman'ın hatalarımızdan attığı gollerden sonra demoralize olduk. O dakikadan sonra taktiği uygulamakta pek başarılı olmadık'' diye konuştu.

Oyuncularının kapasitelerinin altında oynadığını kaydeden Yılmaz Vural, şunları söyledi:

''İkinci yarıda beyin olarak da oyundan koptuk. Sonlara doğru daha bir gayret geldi, ama bugün bizim için bir kabustu. Hiç beklemediğim bir durumdu. Fenerbahçe maçını kazansak, 2 takımı altımıza alacaktık. Bunu kaçırdığımız için üzgünüz. Moral olarak en üst seviyeye gelmiş, taraftarıyla bütünleşmiş bir takım karşısında maçı lehimize çevirmek kolay değil tabii ki. Oyuncularımız kaliteli, ama isim oynamıyor. Bugün yeterli değildik. Bundan sonra 9 maçın 5'ini içeride oynayacağız. Ligde kalmak istiyorsak, bunlarda başarılı olmalıyız.''
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Beşiktaş 25 17 4 4 39 24 55
2 Galatasaray 25 16 6 3 48 19 54
3 Fenerbahçe 25 16 6 3 52 26 54
Tümünü göster...
4 Sivas 25 17 3 5 38 19 54
5 Kayseri 25 12 9 4 39 21 45
6 Trabzon 25 10 5 10 35 31 35
7 Denizli 25 9 6 10 31 31 33
8 G.B. Oftaş 25 7 9 9 26 27 30
9 İ.B.B. Spor 25 7 8 10 35 33 29
10 Ankaragücü 25 7 8 10 25 34 29
11 G.Birliği 25 7 7 11 35 35 28
12 Bursa 25 6 10 9 26 29 28
13 Gaziantep 25 7 7 11 28 38 28
14 Konya 25 8 4 13 27 49 28
15 Ankaraspor 25 5 9 11 24 31 24
16 Ç.Rize 25 6 6 13 25 47 24
17 V.Manisa 25 5 7 13 34 48 22
18 Kasımpaşa 25 4 4 17 18 43 16
13:30
Sivasspor - Ankaragücü
Turkcell Süper Lig
13:30
G.B. OFTAŞ - Bursaspor
Turkcell Süper Lig
13:30
Gaziantepspor - Ç.Rizepor
Turkcell Süper Lig
15:00
Trabzonspor - Kasımpaşa
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
19:00
Fenerbahçe - V.Manisaspor
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
25. Hafta
 G.Birliği 1  
  Beşiktaş 2  
 Denizli 1  
  Ankaraspor 0  
 İ.B.B. Spor 5  
  Konya 0  
 Galatasaray 2  
  Kayseri 0  
 G.B. Oftaş 2  
  Bursa 2  
 Gaziantep 1  
  Ç.Rize 1  
 Sivas 3  
  Ankaragücü 2  
 Trabzon 2  
  Kasımpaşa 1  
 Fenerbahçe 4  
  V.Manisa 1  
Haftanın Maçları
26. Hafta
 Kasımpaşa İ.B.B. Spor  
 Beşiktaş Trabzon  
 Konya Fenerbahçe  
 Ankaragücü G.B. Oftaş  
 V.Manisa Sivas  
 Denizli Gaziantep  
 Bursa Ç.Rize  
 Kayseri G.Birliği  
 Ankaraspor Galatasaray