kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Gülen beraat etti

Hrant Dink'e karşı suç duyurusunu avukat Kemal Kerinçsiz yapmıştı. Meğer 2000 yılında, Fethullah Gülen'i şikâyet eden de, Ergun Poyraz' mış. Hem Kemal Kerinçsiz, hem Ergun Poyraz, Ergenekon terör örgütü üyeliği iddiasıyla tutuklu olarak yargılanıyor. Gülen'in ise, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin kararıyla, "terör örgütü lideri" olmadığı kesinleşti.
Fethullah Gülen, şeriat düzeni getirmek amacıyla, terör örgütü kurmaktan dolayı yıllarca yargılandı; tek başına... Avukatları, "Tek kişilik terör örgütü olur mu? Örgüt lideri Fethullah Gülen ise, örgüt mensupları kimler?" diye sorup durdular. Çünkü cemaatin başka hiçbir üyesine dava açılmamıştı. 2003'te "Rahşan affı" ile Gülen hakkındaki hüküm ertelendi. Bu durum, Fethullah Gülen'in hiç hoşuna gitmedi. Çünkü üzerine yapıştırılan terörist damgası tarihe mal olup, sürüp gidecekti. Terör tanımında, "cebir ve şiddet" unsurunu gerekli gören yasal değişiklik gerçekleşince, Gülen'in yeniden yargılanmasının yolu açıldı; ağır cezada beraat etti; ardından da 9. Ceza Dairesi'nin onama kararı geldi.
Türkiye böyle bir ülke işte! Kendileri terör örgütü üyesi olan insanların şikâyetiyle, suçsuz insanların hayatı savruluyor. Ama ümit ediyoruz, derin devlet temizlendikçe, bu gibi oyunlar da son bulacaktır.