kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

TMSF, Aksoy Grubu'nun medya organlarını satışa çıkardı

Yeni Haber
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF), Erol Aksoy Grubu ile 9 Mayıs 2006 tarihinde imzaladığı protokol çerçevesinde grubun medya organlarını satışa çıkardığı bildirildi.

TMSF'den yapılan yazılı açıklamada, protokol hükümleri çerçevesinde Erol Aksoy Grubu'nun mal, hak ve varlıklarından Cine 5 TV, Supersport TV, Radyo Tek, Radyo 5, Radyo Cool, Gala TV, Radyo Nostalji, Show Radyo, Viva TV ile Viva Radyo'nun ticari ve iktisadi bütünlük olarak satılacağı kaydedildi.

Açıklamada, son teklif alma tarihinin 21 Mart 2008 olduğu belirtildi.Buna göre, Cine 5 TV ve Radyo 5 Ticari ve İktisadi Bütünlüğü 80 milyon dolar, Viva TV ve Viva Radyo Ticari ve İktisadi Bütünlüğü 8 milyon dolar muhammen bedelle 24 Mart 2008 tarihinde; Supersport TV Ticari ve İktisadi Bütünlüğü 500 bin dolar, Show Radyo Ticari ve İktisadi Bütünlüğü 15 milyon dolar, Radyo Nostalji Ticari ve İktisadi Bütünlüğü 200 bin dolar muhammen bedelle 25 Mart 2008 tarihinde; Radyo Tek Ticari ve İktisadi Bütünlüğü 25 bin dolar, Radyo Cool Ticari ve İktisadi Bütünlüğü 25 bin dolar ve Gala TV Ticari ve İktisadi Bütünlüğü 500 bin dolar muhammen bedelle 26 Mart 2008 tarihinde ihaleye çıkacak.

Kapalı zarf ile teklif verme ve açık artırma usulü ile gerçekleştirilecek olan ihaleler, Fon Kurulu onayı ile sonuçlandırılacak. İhaleye ancak 3984 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat gereğince, radyo ve televizyon yayıncılığı, haberleşme, eğitim, kültür ve sanat amacıyla Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre kurulmuş, hisseleri nama yazılı anonim şirketler teklif verebilecek.

(AA)