kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İspanya "Çiki Çiki dans et"'le katılacak

Yeni Haber
İspanya, Belgrad'da mayıs ayında yapılacak Eurovision Şarkı Yarışmasında, komedyen Rodolfo Chikilicuatre'nin seslendirdiği ve Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero ile ana muhalefet lideri Mariano Rajoy'un adlarının da kullanıldığı "Baila el Chiki Chiki" (Çiki Çiki dans et) şarkısıyla temsil edilecek.

Eurovision yarışması için şarkı İspanya'da ilk defa telefonla halkın verdiği oylarla seçildi. Ünlü İtalyan şarkıcı ve sunucu Raffaela Carra'nın sunduğu programda 10 şarkı yarışırken, en fazla oyu "Çiki Çiki dans et" aldı.

Siyasi hicivlerin olduğu, geçen aylarda İspanya ile Venezuela arasında krize neden olan Kral Juan Carlos'un Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'e söylediği "Kes sesini!" sözünün Carlos ve Chavez'in adıyla kullanıldığı şarkının sözleri arasında, "tüm dünyanın, hatta Jose Luis, Mariano ve Chavez'in de çiki çiki dansı yaptığı" yer alıyor.

Şarkıyı dinledikten sonra İspanya adına Eurovision'a gideceğine şans tanımayan sunucu Carra, Elvis Presley taklidi saç ve kıyafetiyle sahne alan Chikilicuatre'ya, "Bu şarkıyı yaptın ama gerçekten İspanya'yı bununla temsil edeceğini zannetmiyorsun değil mi?" dedi.

(AA)