kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ali Kavak

Haber turu

Atatürk heykelinde 'tahrifat' tartışması
Denızlı'de CHP İl Başkanı Ali Kavak, belediye önündeki Atatürk heykelinde tahrifat yapıldığını ileri sürdü. Kavak yaptığı basın toplantısında Atatürk heykelinde atın cinsel organının AK Partililer tarafından koparıldığını iddia ederek, "Kafaları türbanla örten anlayış şimdi de sanata saldırmaya başladı" dedi. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ise böyle bir iddiadan utandığını, siyaset ve muhalefet adına üzüldüğünü söyledi. Zeybekçi "2004'te göreve geldiğimizde Atatürk heykeli kötü durumdaydı. Elden geçirdik, güzelleştirdik. Çok yazık" dedi.

Şırnak'tan sınıra asker gönderildi
Irak'ta yuvalanan PKK'lı teröristlere yönelik kara harekatının ardından Türkiye-Irak sınırında hareketlilik sürüyor. Bu kez de Şırnak'tan sınıra zinde birlikler sevk edildi. 21. Sınır Jandarma Tümeni ana karargahının bulunduğu Şırnak'tan Irak sınırına dün sabah erken saatlerden itibaren askeri personel sevk edildi. Askerlerin miğferli, operasyon donanımlı ve morallerinin hayli iyi olduğu dikkat çekerken, sevkıyat nedeniyle Şırnak-Cizre-Silopi hattında ve ilçe merkezlerinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Tren yoluna mayın döşeyeceklerdi
Kuzey Irak'taki terör kamplarına yönelik kara operasyonu ile ağır bir darbe yiyen PKK'lı teröristler, ElazığTatvan arasında sefer yapan trene sabotaj girişiminde bulundu. Dün sabah erken saatlerde demiryolunun Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Suveren bölgesine gelen bir grup terörist, raylara mayın yerleştirmeye çalışırken, jandarma timleri durumu haber alarak harekete geçti. Bölgeye ulaşan askerlerle PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çatışma sürerken, teröristler ormanlık bölgeye sızdı. Bölgeyi saran askerler 20 kişi oldukları belirlenen teröristleri kıskaca aldı.