kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Her yaşta güzel görünebilirsiniz

07.03.2008
İLİŞKİLİ HABERLER
Her yaşta güzel görünebilirsiniz
* Gazete ve dergilerde güzellikle ilgili yüzlerce ürün ve yöntemden bahsediliyor. Bunların çoğu pahalı, uygulaması zor ve karmaşık yöntemler. Her yaşta güzel görünmenin basit ve ucuz yolları yok mu? İrem B./İzmir

En iyi ve en güzel şekilde görünmenin yolları pahalı ve zahmetli olmak zorunda değil. Aslında bir kaç basit güzellik sırrını uygulamak, amacınıza ulaşmanız için yeterli olacaktır. İşte size beş ipucu:

* Nemlendiricilerin gücünü hafife almayın: Cildiniz kuru, normal ve hatta yağlı dahi olsa, para harcayacağınız tek kalem varsa; bu bir nemlendirici olmalıdır. İyi bir nemlendirici ve hafif bir temizleyici cildinizden yılların izlerini silebilir. Cilt kuru ise kırışıklıklar daha da belirginleşir. Nemlendirici kullanımına 20'li yaşlardan itibaren başlamak gerekir.

* Yaşlanmayı en iyi önleyen ürünler güneş kremleridir: Pahalı cilt kremleri almadan veya plastik cerraha başvurmadan önce güneş kremi kullanmaya başlayın. Bunlar hem cilt kanserini önlüyor, hem de cildin uzun süre genç kalmasını sağlıyor. 15 ve üzeri koruma faktörlü kremleri her gün kullanın ve uzun süre açık havada iseniz 2-3 saatte bir yenileyin.

* Cilt temizliğine özen gösterin: Eğer sadece su ve sabun kullanıyor ve yüzünüzü çok sık yıkıyorsanız, hata yapıyorsunuz demektir. Günde iki kereden fazla yüzünüzü yıkamayın. Normal sabun kullanmayın ve hafif bir temizleyiciyi tercih edin.

* Makyaj malzemelerini doğru seçin: Kullandığınız ürünler ne kadar kaliteli ve pahalı olursa olsun, fırçanız kötü ise işe yaramayacaktır. Yumuşak, narin ama dolgun bir fırça seçin.

* Saç ve makyaj stilinizi en az iki yılda bir değiştirin: Eski dostlarınız sizi gördüklerinde "Hiç değişmemişsin" diyorlarsa, değişim zamanı gelmiştir. Demode olmayın, kendinizi yenileyin.