kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Heatrow 'da parmak izi alınacak

Yeni Haber
İngiltere'nin başkenti Londra'daki Heathrow havaalanının yakında hizmete girecek 5 numaraları terminalinde parmak izi vermenin zorunlu olacağı bildirildi.

Uygulamanın, bu terminali kullanacak gelen ve giden yolcuları kapsayacağı açıklandı. Uygulamayla milyonlarca yolcunun parmak izinin alınacağına dikkat çeken insan hakları savunucuları ise yakın zamanda aynı kentteki Gatwick havaalanında da uygulanacak parmak izi zorunluluğuna karşı çıkıyor.

Sırada Manchester ve Heathrow havaalanının 1. terminalinin de bulunduğuna dikkat çekilirken, havacılık sektöründe uygulamanın birkaç yıl içinde bütün havaalanlarında yaygın ve zorunlu hale getirileceğine inanıldığı bildirildi. 27 martta açılacak Heathrow havaalanının 5 numaraları terminalini, bir yılda kullanması beklenen 4 milyon yolcunun uygulamanın ilk hedefi olduğu, bu yolcuların parmak izlerinin alınmasının yanı sıra fotoğraflarının da çekileceği kaydedildi.

Kontuarda uçağa biniş işlemleri yapılırken parmak izi alınacağı ve fotoğraf çekileceği, uçağın kapısında ise yolcunun fotoğraf ve parmak iziyle yeniden kontrol edileceği ifade edildi. Bu arada Heathrow havaalanı yönetimi, fotoğraf ve parmak izlerinin 24 saat içinde imha edileceğini, kesinlikle polis veya diğer güvenlik
birimlerine verilmeyeceğini açıkladı. Yönetim, 5 numaralı terminalde iç ve dış hat yolcuları ile uğurlamaya ve karşılamaya gelenlerin aynı mekandan geçtikleri, uçağa biniş işlemlerini yaptıran bir yolcunun rahatlıkla biniş kartını başkasına verebileceğini, güvenlik nedeniyle uygulamanın başlatılacağını kaydetti.