kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

PKK artık daha az tehdit oluşturuyor

Yeni Haber
Washington Post, iki muhabirinin, TSK'nın sınır ötesi kara harekatı sırasında ve sonunda PKK ile birlikte olduğunu duyurdu.

"Zap Vadisi" mahreci ile yayınladığı uzun haberde harekat sırasında öldürülen beş PKK'lı için düzenlenen "tören"i de yansıtan gazete, PKK'nın eskiye göre Türkiye için "daha az bir tehdit oluşturduğu"nu yazdı.

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post, "Zap Vadisi" mahreci ile "Askerlerden oluşan bir Kürt topluluğu" başlığı ile uzun bir haber yayınladı. WP'nin bir muhabiri ile bir foto muhabirinin "çatışmalar sırasında ve sonrası" olmak üzere, toplam beş gün PKK'nın üstlendiği mevzilerde geçirdiği belirtilen haberde, "Söz konusu dönem boyunca gerillalara eşlik etmeye sadece WP muhabirlerine izin verildiği"ne dikkat çekildi.

Harekat sırasında öldürülen beş PKK'lılar için düzenlenen "tören"i de aktaran gazete, PKK tarafından çatışmalar konusunda verilen detayları doğrulatmanın çok zor olduğu da belirtildi. Kürt bölgesel yönetiminin PKK'nın bulunduğu bölgeye özellikle gazetecilerin ulaşmasını engellemeye çalıştığı kaydedilen haberde, PKK tarafından yapılan davet üzerine bölgeye giden WP muhabirlerinin ilk PKK'lıyı görmeden önce sekiz saat engebeli arazide yürümek zorunda kaldıkları anlatıldı.

Washington Post haberinde PKK'lıların Türkiye'deki topraklarına yönelik saldırılarına değinirken de taktiklerinin "acımasız" olabileceğini de yazdı. Gazete "ABD Dışişleri Bakanlığı'na göre, 4 bin ile 5 bin savaşçısı olan PKK, eskiye oranla Türk hükümeti için daha az bir tehdit oluşturuyor" değerlendirmesini de yaptı.

ANKA