kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Obama'nın danışmanı istifa etti

Yeni Haber
ABD'de Demokrat Parti'nin iddialı başkan adayı Barack Obama'nın Ermeni iddialarına verdiği desteğiyle tanınan dış politika danışmanı Samantha Power, diğer Demokrat aday HillaryClinton için "canavar" ifadesini kullandığı için istifa etmek zorunda kaldı.

Harvard Üniversitesi öğretim üyesi Power, İskoçya'da yayımlanan The Scotsman gazetesine verdiği demeçte, haberde yazılmaması kaydıyla Clinton hakkında "o bir canavar, her şeyi yapacak kadar alçalabilir" dedi.

Ancak gazetenin muhabiri, yazılmaması koşuluyla söylenmesine karşın bu sözü, ses kaydında yer aldığı için haberinde kullandı ve yazı bu haliyle yayımlandı.

Durumun ABD medyasına yansıması üzerine açıklama yapmak zorunda kalarak, "Affedilmez bir söz söylediğini" kabullenen Power, hem Clinton, hem de Obama'dan özür dileyerek, istifa etti.

Clinton'ın kampanyası bu durumu Obama aleyhinde kullanmaya başlarken Obama da açıklamasında, Power'ın sözlerini kesinlikle onaylamadığını söyledi.

Samantha Power, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını güçlü şekilde destekleyen kitap ve makaleleriyle tanınıyor.

Obama, birkaç hafta önce yayımladığı açıklamada, başkan seçilmesi durumunda 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını resmen tanıyacağını duyurmuştu. Ardından Clinton da benzer bir açıklama yapmıştı.

AA