kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hacer GEMİCİ
Enerji Hattı

Temiz Enerji Platformu 'çözümleriyle' birlikte geliyor

Bugün Ankara'da bence önemli bir oluşum için ciddi adımlar atılacak. Çünkü Prof. Tanay Sıtkı Uyar'ın başını çektiği bir grubun önderliğinde Temiz Enerji Platformu kuruluyor. Nükleer santral, kapasitesi 1000 mw'lik termik santrallere satın alma garantisi verilmesi gündemdeyken yenilenebilir kaynakların bayraktarlığını bu platform yapacak.
Platformun amacı sadece bu tür santrallere karşı durmak değil, farklı öneriler de sunmak.
Nitekim hemen her kesime yapılan çağrıda, "Yanlış enerji politikalarına yalnızca karşı çıkmanın yeterli olmadığı açık. Karşı çıktığımız konuyla ilgili doğru seçenekler önlemek ve çözümler geliştirmek gerekli. Bu temelde, bu düşünceyi paylaşan kişi, kurum ve kuruluşların Temiz Enerji Platformu çatısı altında bir araya gelmesini, var olan sorunları ve geleceği birlikte tartışarak birlikte yol almasını öneriyoruz. Temiz Enerji Platformu yeni bir oluşumdur. İnsan kaynaklı Küresel Isınma sorunu bu platformun temel hareket noktasıdır" deniliyor.
Bu davete şimdiden katılan kurumlar var. Türk Tabipleri Birliği, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Türkiye Çevre Platformu, Avrupa Yenilenebilir Enerjiler Birliği Türkiye Bölümü, Tüketiciyi Koruma Derneği, Üzüm Üreticileri Sendikası ve bir çok doğa ver çevre örgütü platformda yer almak istediklerini bildirdiler bile.