kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sivas'ta bomba paniği

Yeni Haber
Sivas'ta bomba ihbarı yapılan şüpeli paket panik yaşanmasına neden oldu. Fünye ile patlatılan naylon poşetten, kağıt ve elektronik bir cihaz çıktı.

Nalbantlarbaşı Caddesi üzerinde bulunan tarihi Ziyabey Kütüphanesi'nin penceresinde duran naylon poşete sarılı paket, güvenlik görevlilerini alarma geçirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polisler, paketin bulunduğu caddeyi araç ve yaya trafiğine kapatarak emniyet şeridi çekti.

Daha sonra olay yerine bomba imha uzmanı çağrıldı. Bu sırada güvenlik tedbirlerini gören çok sayıda vatandaş da olay yerine akın etti. Polis, vatandaşları uzaklaştırmakta bir hayli güçlük çekti. Özel elbisenini giyen bomba uzmanı, pakete yaklaşarak göz taramasından geçirdi. Ardından naylon paketin fünye ile patlatılmasına karar verdi. Kablo yardımıyla uzaktan patlatılan paketten kağıt parçaları ve bir elektronik cihaz çıktı.

Patlamanın şiddetiyle, Ziyabey Kütüphanesi'nin pencere camı da kırıldı.

Bomba imha ve polis ekiplerinin olay yerinden ayrılmasının ardından, meraklı kalabalık, patlamanın olduğu pencere önüne koştu. Vatandaşlar meraklı gözlerle poşetten çıkan parçaları inceledi.

CİHAN