kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Prens Philip tanık olarak çağrılmayacak

Yeni Haber
İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in eşi Prens Philip'in, Prenses Diana'nın Paris'teki ölümünün araştırıldığı soruşturma kapsamında Yüksek Mahkemeye tanık olarak çağrılmayacağı açıklandı.

Diana ile birlikte trafik kazasında hayatını kaybeden Dodi El Fayed'in babası, Mısırlı iş adamı Muhammed El Fayed, Diana ve oğlunun suikasta kurban gittiğini savunarak, suikastın Prens Charles, Prens Philip ve gizli servisler tarafından düzenlendiği iddiasıyla Charles ve Philip'in tanık sandalyesine oturmasını istemişti.

Davayı yürüten Yüksek Mahkeme Yargıcı Lord Scott Baker, Kraliçe II. Elizabeth'in, Muhammed El Fayed'in avukatı Michael Mansfield'in sözlü ya da yazılı sorularını yanıtlamasına gerek bulunmadığına da karar verdi. Lord Baker, Prens Charles'ın tanık sandalyesine oturtulup oturtulmayacağı konusundaki kararını ise henüz açıklamadı. Soruşturmanın ilerleyen safhalarında söz konusu kişilerin tanıklıklarına başvurulması gerektiğine dair bir kararın yeni bir değerlendirmeyle verilebileceğini de belirten Lord Baker'ın bu değerlendirmesine karşılık Muhammed El Fayed büyük hayal kırıklığına uğradığını bildirdi.

Muhammed El Fayed'in yargıçtan, kararını gözden geçirmesini istemeye hazırlandığı kaydedildi. El Fayed'in avukatları, müvekkillerinin, yargıç Lord Baker'dan kararının gerekçelerini kamuoyuyla paylaşmasını istediğini de ifade etti.