kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Parfümünüzün kalıcı olması için dirseklerinize de sürün.

Erkek kokusu...

ESRA ÇORUH
23.02.2008
Hiç yanınızdaki yabancının sürdüğü parfümden rahatsız olduğunuz oldu mu? Teninize yakışmayan ve çok fazla sıkılan parfüm, son derece itici olabilir..
Kendime bakan, metroseksüel kabul edilebilecek bir erkeğim. Sabahları evden çıkmadan önce sürdüğüm parfümün daha kalıcı olmasını istiyorum. Ne yapmalıyım? (İ.T. - İzmir)
- Parfümünüzün kalıcı olması, miktarının fazla olması anlamına gelmiyor. Daha kalıcı olmasını istiyorsanız, parfümü traş losyonu, deodarant, banyo kremi gibi kokuyu daha da kalıcı kılacak yan ürünleriyle birlikte kullanabilirsiniz. Ayrıca parfümü sürdüğünüz bölge de çok önemli. Kulak arkası ve göğsünüze süreceğiniz parfümü dirseklerinize de dokundurduğunuz taktirde kolunuzu hareket ettirdiğinizde parfümünüz yayılacaktır. Vücut ısısıyla temas ettikten bir süre sonra parfümünüz daha etkili olacak, sürdüğünüz bölgelerden gün boyu etrafa yayılacaktır.

Esra Hanım merhaba. İşyerinde yanımda oturan arkadaşımın parfüm kokusundan çok rahatsız oluyorum ve nasıl söyleyeceğimi de bilmiyorum. Lütfen erkeklerin parfümlerini nasıl kullanmaları konusunda bilgi verir misiniz? Teşekkürler. (D. O. - İstanbul)

- Haklısınız, fazla sürülmüş bir parfüm kokusu neredeyse kötü bir ter kokusu kadar rahatsız edici olabiliyor. Parfümün markası da maalesef önem taşımıyor. Hem kadınlar hem de erkekler için üzerinde durulması gereken, parfümün sürülme miktarıdır. Çünkü, çok havalı bir edayla dolaşırken arkanızda bıraktığınız koku, sizinle ilgili önemli bir etki bırakacaktır. O yüzden parfümü sürerken, kokuyu duymaya çalışmayın. Kokuyu duyacağım derken aşırıya kaçmış olabilirsiniz. Parfümü sadece kulak arkasına ve göğsünüze sıkın. Sıktığınızda yetersiz olduğunu düşünebilirsiniz ama, teninizle karıştıktan sonra parfüm daha kalıcı olacaktır, unutmayın. Eğer parfümünüz spreyli değilse, işaret parmağınızı parfümle ıslatıp yine aynı yerlere sürmeniz yeterli olacaktır.

Erkek arkadaşım için bir parfüm almak istiyorum ama nasıl bir parfümün uygun olacağını da bilemiyorum. Bana bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum. Teşekkürler. (Bahar R. - Adana)
- Parfüm, çok kolay bir hediye gibi görünse de hiç öyle değildir. Parfümün gerçek kokusu ten uyumuyla ortaya çıktığı için, birinin üzerinde nasıl duracağını kestirebilmek biraz güç. Ama çok ağır olmayan kokulara gitmek en akıllıcası olur. Örneğin citrus, yani limon, portakal aromalı kokular günlük kullanım için ideal bir seçim. Gece kullanmak içinse daha kuvvetli, karışık aromalı kokular alınabilir. Gece kullanacağı kokuya karar vermek için daha önceden musk mı yoksa baharatlı koku mu kullandığına bakın. Bu bir ipucu olabilir ve ona göre aynı doğrultuda bir seçim yapabilirsiniz. Baharatlı kokuların akşam için bir gizem sunduğunu da hatırlatalım. Kolay gelsin!
Haberin fotoğrafları