kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hülya her akşam bir kitap okur

- Kapıda neden Selim Soydan yazıyor, Selim Soydan-Hülya Koçyiğit yazmıyor?
- S.S.:
İlk kez böyle bir sualle karşılaştım. Evlendiğim günden beri zile kendi adımı koymuşumdur. Babamdan gördüğüm için belki. Babamdan gördüğüm başka bir şeyi yapmadım ama. Babam annemin korkunç tesirinde kalırdı, annem ne söylese yapardı. Babam gibi olmadım. Hülya da olmayacak şeyi zaten istemez.

- Hülya Koçyiğit için önce hangisi gelir? Filmleri, siz, kızınız...
- S.S.:
Kızını ön plana koyar! Gülşah benden kıymetlidir. Gülşah 18 yaşında evlendi. Londra'da okutuyoruz, üniversiteye gidecek. Yaşı 18. "Anne-baba üniversitede okumak istemiyorum," dedi, "sevdiğim bir çocuk var. Beraber olacağız." Hülya "Olamazsın," diye sinirlendi. Yani bize açık açık diyor ki bir karar arifesindeyim. "Sana bir şey soracağım o zaman Hülya," dedim, "niçin yapamaz?" "Ben onun üniversiteyi bitirmesini, ayaklarının sağlam basmasını istiyorum. Bir gün güzellik geçer," dedi... "Bak Hülya," dedim, "farz et hayır dedik, çekti gitti, ne yaparsın?" Evlendiler. 20 yıl oldu. Torunumuz Neslişah 20 yaşında olacak.

- 40 yılı Hülya Koçyiğit ile geçirmek, bizim tanıdığımız Hülya Koçyiğit'ten farklı olarak nasıl bir şey?
- S.S.:
Her akşam mutlaka bir kitap okur. Bazen odamı değiştirdiğim oluyor; çünkü ışık devamlı yanıyor, ışık gözüme geldi mi uyanıyorum. En büyük hatasını söyleyeyim size: Şu sigarası!

- Sizin kötü alışkanlığınız yok mu?
- S.S.:
Evlendiğim zaman kumar oynuyordum. Poker, bakara, hatta barbut ne istersen. Bir gün sabaha karşı eve geldim. Baktım kapı içerden açıldı. Hülya beni bekliyor. "Çorba yaptım, içer misin?" dedi. Diyorum ki kendi kendime: "Yahu, bir şey söyle de kavga edelim. Ne biçim kadın bu!" Hiçbir şey söylemiyor. "Niye bağırmıyorsun? Hatalı olduğumu söylemiyorsun?" dedim. Hiç unutmam: "Bir gün yanlış yapsan anlayacağını biliyorum," dedi. O kadar! "Ben de sana söz veriyorum. Bir daha elim bu kartlara değmeyecek," dedim.