kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ankara'nın üstünde YouTube kâbusu...

ANKARA
Eski YÖK Başkanı Teziç ile Tuğgeneral Erten'den sonra şimdi de savcı S. D.'nin sözleri YouTube'a düştü. Savcının Başbakan ve müsteşarına küfrettiği ses kayıtları sitede yer aldı..
Bürokrasinin başkenti Ankara'da YouTube kâbusu yaşanıyor. YouTube'da art arda yayınlanan kayıtların ardından Genelkurmay Başkanlığı Elektronik Sistemler (GES) Komutanı Tuğgeneral Münir Erten görevinden affını isterken, bu defa da Geniş Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi Savcısı S.D.'ye ait olduğu ileri sürülen ses kayıtları yayınlandı. YouTube'un son mağduru S.D. konuyla ilgili açıklama yapmadı. Adliye çevrelerinden edinilen bilgiye göre, S.D.'nin sesi iki sene önce kaydedilmiş. Adliye koridorlarında, görüşmenin, bir başka savcının odasında kaydedildiği, dönemin Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in de konu ile ilgili savcının bilgisine başvurduğu, ancak henüz herhangi bir inceleme ya da soruşturma yapmadığı konuşuluyor.

SAVCIDAN ŞOK SÖZLER
Savcı S.D.'nin, 2006'nın mart, nisan ve mayıs aylarında, bilinmeyen bir kişi ile girdiği iddia edilen diyaloglar, dönemin Diyarbakır Valisi, şimdinin Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'ya yönelik. YouTube'daki konuşmada isim vermeden Ala için çok ağır sözler bulunuyor ve ilde güvenliği sağlayamadığından bahsediliyor. S.D.'ye atfen yayınlanan konuşma kaydında, askerin uyarılarını yaptığı, şimdi kenardan seyrettiği belirtilirken, "Şimdi asker o kadar hoşuma gidiyor ki... Asker Diyarbakır'a girse hiç affetmeyecek.. Sincan'da tank yürüten adam... Hava Kuvvetleri istese bugün de yapar Diyarbakır'da..." gibi sözler geçiyor. Ayrıca, güvenlikten şikâyet ederek, "3 ayda Diyarbakır'ı mum gibi yapmazsam" sözleriyle bölgede görev yapmak istediği belirtiliyor. Konuşmada, Başbakan Erdoğan'a yönelik de ağır küfür ve hakaretler yer alıyor. Erdoğan'ın, "Türkiyelilik" ve "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı" açılımları için, "... Türkiyelilik haa... Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı haa..." ifadeleri geçiyor. Konuşmanın devamında, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığına, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri'nin engel olduğu iddiası yansıyor.

YARGIYA DA AĞIR SUÇLAMA
Konuşmadan, yargı da nasibini alıyor. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelerinin, yeğenlerinin, çocuklarının tayinlerini istedikleri yerlere yaptığı suçlaması bulunan konuşmada, "Ben Vatandaş S. olarak, bir asker çocuğu olarak bu memlekette görevimi yaptığıma inanıyorum..." sözü geçiyor ve S.D.'nin karşısındaki kişi, dönemin Yargıtay Başkanı Osman Arslan için, "85 yıllık cumhuriyet tarihinde abi ilk defa Yargıtay'ın başında bir İslamcı var" diyor.

TEZİÇ SESSİZLİĞİNİ KORUYOR
Daha önce "Kuzey Irak'a operasyonun başlayacağı tarihi açıkladığı" sözleri YouTube'a düşen tuğgeneral Münir Erten'in emekliliğini istediği iddiaları üzerine Genelkurmay Başkanlığı bir açıklama yaptı. Açıklamada Erten'in "görevinden affını istediği veya istifa ettiği" ne ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı yer aldı. YouTube'un bir diğer mağduru olan eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç de sessizliğini koruyor. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, konuyla ilgili avukatlarına talimat vererek, Teziç'in geçtiğimiz günlerde YouTube sitesine düşen konuşmalarının doğru olması durumunda, hakkında hukuki süreç başlatılmasını istemişti.