kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sezen Cumhur Önal

Pop müziğin mimarı benim!

* 27 devrim, 15 ekol... Yaptıklarınızı rakamlarla ifade etme gibi bir titizliğiniz var. Nereden kaynaklanıyor bu?
Kendimi şevklendirmek açısından bunun üstünde önemle duruyorum. Çünkü hepsinin üstünde yoğun düşünceler sarf ettiğim için es geçilmelerini istemiyorum. Bu vurgular önemli. Yaptığınızı sayısal olarak belirlemediğinizde yaptıklarınız güme gidiyor. Bakın, bana bir ara 'Popstar' diyorlardı. Ben 'Popstar' değilim, ben Türk popunun mimarıyım. İmparatormuş, megaymış, insanlar bu laflarla birbirini aldatmasın. İnsan iki estetik ameliyat geçirip, üç tane şarkı söylediğinde süper olmaz.

FECRİ YOLUNU BULDU!
* 'Türk popunun mimarıyım' diyorsunuz ama buna kızacak, kırılacak, kendisine haksızlık yaptığınızı düşünecek isimler olmayacak mıdır?
1951-52 yılıydı galiba, Fecri Ebcioğlu bana geldi. Yeni yeni şarkı söylemeye başlamıştı. Ben de birtakım ön hazırlıklar içindeydim. Nat King Cole'un 'Fascination'ına Türkçe sözler yazmıştım. Gitarımı aldım, onları Fecri'ye çaldım. Fecri beni dinleyip, "Tamam, ben yolumu buldum. Bunu yapacağım" dedi. Ben de döndüm, "Fecri ben bunu yapmak istemiyorum, bu senin branşın olsun. Ben; sözü, ezgisi ve orkestrasyonu bize ait olan şarkılar yapmak istiyorum" dedim. O bu konuda başarılı olunca, Sezen Cumhur Önal da bu işe girdi.