kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Zeki Müren benim tarzımdan etkilendi

* Zeki Müren'in de devrimci bir misyonu vardı değil mi? Onun da akıl almaz kostümleri vardı...
Bu konuda onunla birlikte atbaşı gidişimiz olmuştur. Kendimce ölçmüşümdür, Zeki Bey'in olağanüstü bir zekâsı vardı. Bursa'da yetişmesi, İstanbul'daki akademik eğitimi onda daha farklı bir refleks geliştirmişti ama dünyanın genel geçer sınırına değil de daha çok içbükey, Türkiye'nin bizzat kendisine yönelik bir duruşu vardı. Benim kıyafetlerimde ise daha evrensele açılma temayülü ve dürtüsü vardı. Müziğimizden de anlaşılıyordu zaten... O, klasik Türk Müziği icra ediyordu, bense birçok dilde şarkılar söylüyordum. Ve dünya bugün neredeyse orada olmak isteyen bir Türk birey olarak hareket ediyordum.

KIYAFETİM İÇİN UYARI ALDIM!
* Ama onun kostümleri sizinkine göre daha feminen çizgiler içeriyordu. Maskulen imajınız yüzünden sizin böyle bir özgürlüğünüz yoktu değil mi?
Tabii, tabii. Ama benim de bazı giysilerimin feminen çizgiler içerdiğini gördüm. Bazı arkadaşlardan bu konuda uyarı da aldım. Senin erkeksi çizgilerini ihlal ediyor, sana göre değil, fazla frapan diye... O uyarıları dikkate aldım tabii. Almasaydım belki hanımlar tarafından bu kadar sevilmeyebilirdim.

* Zeki Müren'in, o feminen duruşunun o zaman da farkındaydınız değil mi?
Tabii gramı gramına... Kendisiyle dostluğum vardı; beni sever, benim olduğum yerlere severek gelirdi. Benim evrensel tavrımdan bazı alıntılar yapmak için gözlem yaptığını biliyorum. Çünkü bu onda olmayan bir şeydi. Ben de ondan yararlandım aynı şekilde... Zeki Bey de elbiselerini kendi tasarlardı. Çok zengin bir ruhu vardı. Belki şiirleri aman aman değildi ama farklıydı. Belki biraz abartılı söylerdi ama o abartısında bir hoşluk vardı, kendine mal etmişti.